Seiburgere

  • ca. 500 g seifilet (skinn og benfri)
  • 1½ ts salt
  • 1 ss potetmel
  • ca. 1½ dl melk/vann
  • 2-3 ss grovhakket løk (kan sløyfes)
  • pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • finhakket gressløk eller vårløk (kan sløyfes)

Fisken og melken/vannet bør være iskald. Del fiskefileten i mindre biter. Kjør fisk og salt til en halvgrov masse i foodprocessor. Tilsett kald melk/vann i en tynn stråle mens maskinen går. Tilsett potetmel, pepper og eventuelt muskat og kjør sammen.

Finsnittet gressløk kan tilsettes i den ferdige fiskefarsen.

Form til 4 burgere, stek i smør i middels varm panne, 3-4 min på hver side.

Forslag til servering:

  • Poteter, ovnsstekte, kokte eller potetmos

  • Grov brødskiver (gjerne ristet og smurt med pesto) med salat og grønnsaker.

  • Tomatsalsa (se tips)

  • Blomkålris (se tips)

Blomkålris

  • 1 mellomstor blomkålhode
  • 1-2 dl finhakket gul og rød paprika
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • sitron
  • salt og pepper
  • persille (kan sløyfes)
  • olje til steking

Rens og riv blomkålen på et rivjern eller del i grove biter og kjør i en hurtigmikser til «små risgryn».

Varm olje i en vid panne, tilsett finhakket paprika og stek i 2-3 min. Tilsett finhakket hvitløk og la steke ett lite minutt før blomkålrisen tilsettes. Stek i 4-5 minutter under omrøring.

Smak til med saft fra sitron, salt, pepper og eventuelt finhakket persille.

Tomatsalsa

  • 3-4 tomater
  • 1/4 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • saften av ½ sitron eller lime
  • frisk koriander
  • ½ ts spisskum (kan sløyfes)
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ss sweet chilisaus eller ketchup
  • salt og pepper

Finhakk tomater, løk, hvitløk og chili. Smak til med resten av ingrediensene.