Skal vi danse-Jan Tore gikk ned 20 kilo – så kom endringen han ikke forventet

OSLO SENTRUM (TV 2): Den tidligere hockeydirektøren i Vålerenga sier Skal vi danse har vært en gyllen mulighet for å ta grep om helsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da TV 2 møtte Jan Tore Kjær på arbeidsplassen hans, nærmere bestemt Link Mobility på Langkaia i Oslo sentrum, fortalte han om de uventede helseeffektene den enorme vektnedgangen har hatt.

Se intervjuet i videovinduet øverst i saken.

Ønsker å miste 10 kilo til

Det er i underkant av tre måneder siden Iskrigerne-profilen fikk vite at han skulle være med på Skal vi danse denne høsten.

I løpet av denne perioden har han tatt av hele 20 kilo.

– Det går unna så det griner etter. Jeg håper jeg får være med lenge, for da runder jeg kanskje ti kilo til.

– Livet er bedre

At hverdagslige gjøremål ville bli lettere etter en så stor vektnedgang, hadde Kjær forventet. Men noe han ikke så komme, var de psykiske forskjellene.

– Jeg spretter opp om morgenen. Jeg er blid og glad. Jeg merker det ekstremt på humøret. Livet er mye bedre, sier han med et stort smil.

Også de ansatte på Link Mobility mener de kan merke en forskjell på sjefen, og beskriver ham som mer seriøs og lystigere etter vektnedgangen.

50-åringen ønsker å snakke om hvor mye fysisk aktivitet og et godt kosthold kan ha å si på livskvaliteten, og håper derfor han kan være med i dansesirkuset en god stund til.

– Jeg håper jeg varer til neste snøen kommer, sier han, og spøker med at 17 av kiloene har forsvunnet fra ansiktet alene.