Torsk med ratatouille
Med torsk fra Finnmark og inspirert grønnsaksrøre fra Frankrike, blir det et smakfullt møte mellom to matverdener.
Ratatouille – grønnsaksrøre fra Provence – servert med torsk.
Grønnsaksrøren er fri for egg, melk og gluten.
Ratatouille kan gjerne lages 1 times tid før servering, da får smakene stå og modne sammen.
Fisken legges i de siste 6-8 min før servering.
Ratatouille
- 1 dl olivenolje
- 2 løk
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 stor squash
- 3 paprika (forskjellig farge)
- 4 modne flådde tomater eller 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts tørket urtekrydder
- 1 laurbærblad
- 1-2 ts balsamicoeddik eller rødvinseddik
- frisk basilikum
- salt og grovmalt pepper
Del grønnsakene opp i biter. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank. Tilsett resten av grønnsakene og stek i 7-8 min. Tilsett flådde tomater delt i biter (eller hermetiske tomater) og urtekrydder, kok opp og la småkoke i 20-30 min.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og 1-2 ss god olivenolje. Grovhakk / riv opp friske basilikumblader og dryss over rett før servering.
Torsk
Beregn 150-175 gram torskefilet pr person.
Torsk i serveringsbiter kan legges over ratatouille etter at den er smakt til. Dryss litt salt på torskestykkene og eventuelt litt sitron. Legg på lokk og la trekke 6-8 min, avhengig av tykkelsen på torskestykkene.
Torskebitene kan også stekes i egen panne med litt smør eller olje, dryss med salt og legg skiver sitron over hvert fiskestykke eller press litt sitron over. Stek 2-3 min på hver side. Anrett på toppen av ratatouille.
Server med ovnsbakte små poteter eller byggris/ris.