Mettende og frisk høstsalat
Wenche lager salat med rødbete, feta, kikerter, eple og perlespelt.
Til 4 porsjoner trenger du:
Salat
- 3-4 små rødbeter
- 2 dl perlespelt (eventuelt bygggryn)
- 1 boks kikerter
- 1/2 ts havsalt (kan sløyfes)
- 1-2 norske epler i båter
- 4 ss pinjekjerner (stekes lett i en stekepanne)
Dressing
- 3 ss olivenolje
- 1 ss eplecidereddik
- 1/4 ts malt kanel
- 1/2-1 ts honning
- 1/2-1 ts Dijon mustard sennep (eller annen type)
- 1 fedd hvitløk, presset med litt havsalt
- bladpersille
Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
Vask og tørk rødbetene, putt dem inn i aluminiumsfolie og bak i 50-60 minutter, eller inntil de er myke. Sett de til avkjøling. Har du det travelt, kan du alternativt dele opp de rå rødbetene, kutte opp i skiver og steke dem 20-30 minutter.
Tilbered perlespelt etter anvisning på pakken. Hell av vannet når de er ferdig kokt og sett til avkjøling.
Imens lages dressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene.
Når rødbetene er ferdig avkjølt skrelles de og deles opp i passende biter. Ha de oppi en stor bolle sammen med avkjølet perlespelt og resten av ingrediensene.
Dressingen tømmes over før servering.