Til 4 porsjoner trenger du:

Salat

  • 3-4 små rødbeter
  • 2 dl perlespelt (eventuelt bygggryn)
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 ts havsalt (kan sløyfes)
  • 1-2 norske epler i båter
  • 4 ss pinjekjerner (stekes lett i en stekepanne)

Dressing

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1/4 ts malt kanel
  • 1/2-1 ts honning
  • 1/2-1 ts Dijon mustard sennep (eller annen type)
  • 1 fedd hvitløk, presset med litt havsalt
  • bladpersille

Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).

Vask og tørk rødbetene, putt dem inn i aluminiumsfolie og bak i 50-60 minutter, eller inntil de er myke. Sett de til avkjøling. Har du det travelt, kan du alternativt dele opp de rå rødbetene, kutte opp i skiver og steke dem 20-30 minutter.

Tilbered perlespelt etter anvisning på pakken. Hell av vannet når de er ferdig kokt og sett til avkjøling.

Imens lages dressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene.

Når rødbetene er ferdig avkjølt skrelles de og deles opp i passende biter. Ha de oppi en stor bolle sammen med avkjølet perlespelt og resten av ingrediensene.

Dressingen tømmes over før servering.