I dag tok Wenche og reporter Bjarte Ragnhildstveit turen til Lindheim gård i Gvarv, Telemark, for å bli med på eple- og plommehøsting – det ble hovedingrediensene i Wenches utekjøkken.

Urtestekt kyllingbryst servert med stekte epler og en søt-syrlig eplesaus

Kylling kan byttes ut med svinefilet eller andebryst.

Til 4 personer

  • ca. 800 g kyllingbryst/kyllinglår
  • salt og pepper
  • frisk rosmarin
  • olje/smør til steking

Sur-søt eplesaus:

(kremet saus, se tips)

  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 eple
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 ss smør
  • 3 dl eplemost- eller cider
  • ½-1 ts honning
  • 1-2 ss seterrømme (kan sløyfes)
  • salt og pepper
  • 2-3 epler
  • smør til steking

Gni kyllingfilet/kyllinglår inn med salt og pepper. Smelt smør / varm olje i en stekepanne. Legg i kyllingbryst/kyllinglår, med skinnsiden ned, i pannen sammen med en raus kvist med frisk rosmarin og oregano.

Stek til skinnsiden blir sprø og gyllen. Snu, senk temperaturen til det laveste og stek videre i 4-5 minutter, til kjøttet er gjennomstekt, men ikke tørt. Det kan også etterstekes i varm stekeovn 125 grader i 8-10 min.

La kjøttet hvile 10-15 min før det skjæres opp.

Fortsett med sausen.

Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank. Tilsett finhakket eple og la surre 2-3 min før eplemost tilsettes. Kok inn til det halve uten lokk. Tilsett 1-2 ss rømme/crème fraîche og kok til sausen tykner.

Smak til med litt honning, salt og pepper.

Server med stekte eplebåter, ovnsbakte poteter eller potetmos.