Hevder at folk tar snikbilder av sønnen: – Da reagerer jeg

Bloggerne-profilene Julianne Nygård (28) og Ulrik Kvalheim Nygård (39) er strenge når det gjelder sønnen og hans sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor sommer ble Bloggerne-paret Julianne Nygård (28) og Ulrik Kvalheim Nygård (39) foreldre for første gang.

Sønnen Severin, som har vært en del av de siste sesongene av dokuserien Bloggerne, har nå blitt ett år gammel.

– Vi trives veldig godt som foreldre. Det er veldig koselig, men samtidig har vi fått bakoversveis over at det tar all tiden vår, sier Julianne Nygård.

– Jeg har aldri vært så trøtt i hele mitt liv, sier Ulrik Kvalheim Nygård.

TV 2 møter paret på presselanseringen til høstens Bloggerne-sesong.

Se video av intervjuet i toppen av saken.

Utfordrende

Det siste året har Julianne kombinert småbarnslivet med jobben som blogger og influencer. Hun innrømmer at det har vært utfordrende.

– Jeg har prøvd å gjøre ting mens han sover på dagen, men jeg har ikke fått så mye tid som jeg gjerne skulle hatt. Så jeg gleder meg til han begynner i barnehagen og jeg får tilbake jobbhverdagen, sier Julianne.

Ekteparet forteller at de flere karriereplaner fremover, og at det blant annet innebærer å lage innhold til flere plattformer.

Mindre fokus

Denne høsten starter sønnen i barnehagen, og det betyr at bloggleserne vil få se mindre av ham.

– Det blir mye mindre fokus på Severin på bloggen nå som han starter i barnehagen, fordi det er naturlig. Det siste året har han vært en del av hverdagen min, så da har det vært umulig at jeg ikke har skrevet om han, sier Julianne.

– Planen og ønsket mitt er å skyve han mer ut av bloggen og rampelyset. Det er også for å skjerme han, siden han nå vokser opp og får mer personlighet, legger hun til.

Paret har tidligere uttalt at de planla å skjerme sønnen i sosiale medier, og før fødselen var de klare på at de ikke kom til å dele mye av han.

– Vi bruker ikke ansiktet hans i reklame. Han får flere tilbud om annonsesamarbeid enn det vi gjør, og han kunne dratt inn større summer på annonsering enn Julianne, men vi har sagt nei til alt, sier Ulrik.

Strenge på sikkerheten

Bloggerne-profilene påpeker at de tenker nøye over ting som gjelder sønnen og hans sikkerhet. Det vil blant annet aldri bli kjent hvilken barnehage han går i, forteller de.

– Det er også av respekt for de andre barna og foreldrene. Vi er forsiktige. Folk tror kanskje ikke at vi er det, men vi er mer forsiktige enn de fleste tror, sier Julianne.

Ulrik forteller at han blir beskyttende overfor sønnen når fremmede nærmer seg han. Han hevder at de har opplevd snikfotografering av sønnen.

– Vi møter en del folk som kommer og hilser på oss i ulike settinger og vil ta et bilde, og det gjør jeg lite med. Men det er annerledes når jeg ser at folk begynner å ta bilder av vogna. Jeg har sett at folk går med kamera-appen åpen foran vogna, og jeg ser at folk trykker, og det reagerer jeg på. Da gir jeg beskjed, sier han.

Paret ønsker ikke at deres fans skal oppsøke sønnen.

– Folk kommer av og til på døra hjemme hos oss, og folk kommer med ting som de vil gi til han. Vi synes det er hyggelig at folk kommer og hilser på oss, men ting som har med han å gjøre, setter vi ikke pris på. Vi har vært heldige, siden det har ikke skjedd mange ganger, men vi ønsker heller ikke at det skal skje, sier Ulrik.

Søsken

I høstens Bloggere-sesong får TV-seerne se mer av deres familieliv. Ett av temaene er om de ønsker seg flere barn.

– En dag ønsker jeg å gi Severin et søsken, men om det hadde skjedd allerede nå, så hadde jeg blitt litt stresset av det. Men vi ønsker de barna som vi klarer å lage velkommen. Naturen får bestemme det, sier Julianne.

Paret gjennomgikk en prøverørsprosess før hun ble gravid på naturlig måte.

– Jeg tror ikke at vi hadde gått inn i samme type prøverørsprosess igjen, sier Ulrik.

– Det tror ikke jeg heller. Vi har diskutert adopsjon tidligere, og om det går mange år og vi får mer og mer lyst på et barn til, så kan det være et fint alternativ, sier Julianne.

Se Bloggerne mandag, tirsdag og onsdag på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.

.