Torskehoder på menyen:

Det andre ville kastet, serverer Jimmy til restaurantgjestene

GOD SOMMER NORGE: Jimmy Øien serverer torskehoder og høneføtter til restaurantgjestene.

Vil redusere matsvinn: Etter at gjestene har besøkt REST håper kokken Jimmy Øien at de kaster mindre mat. Foto: Stian Broch
Vil redusere matsvinn: Etter at gjestene har besøkt REST håper kokken Jimmy Øien at de kaster mindre mat. Foto: Stian Broch

Noen av gjestene på REST rynker på nesen.- I hvert fall når de leser «hanekam og hønseføtter» på menyen vår, sier den Oslo-baserte kokken Jimmy Øien.Andre synes den rare maten er spennende.Fra snakk til restaurantDet er om lag tre år siden Øien og nåværende investor i REST Øystein Ruud diskuterte matsvinn. Sammen tok de et dypdykk ned i landets «matsøppel».Men det var ikke de grønne matposene som skulle inspiseres. For gründerne var ikke det spennende nok.