PÅGREPET: Artisten A$AP Rocky er blitt arrestert av svensk politi, han skal etter planen opptre på Kadetten i Sandvika onsdag kveld.
PÅGREPET: Artisten A$AP Rocky er blitt arrestert av svensk politi, han skal etter planen opptre på Kadetten i Sandvika onsdag kveld. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Scanpix.

Rapperen A$AP Rocky arrestert i Sverige

Artisten skulle etter planen opptre på den norske festivalen Kadetten onsdag kveld, men det er foreløpig ikke kjent om rapperen vil stå på scenen i Sandvika.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske rapperen Rakim Mayers (30), best kjent som A$AP Rocky, ble natt til onsdag pågrepet i Stockholm.

Ifølge den svenske avisen Expressen er artisten mistenkt for grov vold søndag kveld.

Svensk politi arresterte rapperen etter hans opptreden på hip hop-festivalen «Smash» på Olympiastadion i den svenske hovedstaden.

Han skal etter planen opptre på festivalen «Kadetten» i Sandvika onsdag kveld, samt en festival i Dublin og på festivalen «Wireless» i London senere denne uken.

Mishandling

Tre personer i artistens følge skal også ha blitt pågrepet av svensk politi.

– En person er pågrepet mistenkt for mishandling, de tre øvrige for grov mishandling, sier Karin Rosander i en uttalelse fra påtalemyndighetene til Aftonbladet.

Det amerikanske nettstedet TMZ skal ha fått tak i en video av hendelsen.

I filmklippet kan man angivelig se at A$AP Rocky diskuterer med en mann utenfor en restaurant. Mannen skal så ha fulgt etter rapperen og resten av følget.

Etter å ha fått utallige beskjeder fra sikkerhetsvakten til Mayers om å ikke følge etter dem, koker det slutt over for artisten.

Mayers skal så ha lagt hånden på mannens skulder for og angivelig avslutte diskusjonen.

Det ender i at 30-åringen tar tak i mannen og slenger han i bakken. Mannen skal senere ha blitt slått flere ganger av tre personer i crewet til rapperen.

Ifølge TMZ ble mannen etterlatt bevisstløs. Ambulanse og politi kom til stedet kort tid etter hendelsen og avhørt flere vitner, melder Expressen.

«Jeg er uskyldig»

Mayers, som opprinnelig er fra Harlem på Manhattan i New York, skriver på sosiale medier at han er arrestert, men at han er uskyldig.

«Slo sikkerhetsvakten min med hodetelefoner, så fulgte han etter oss», skriver Mayers på sin Instagram-profil.

Artisten skulle erstatte rapperen Chance The Rapper, som avlyste sin konsert på Kadetten.

Festivalen har foreløpig ikke kommet med en uttalelse om den verdenskjente rapperen vil komme seg til Sandvika.