Bacalaoinspirert sommerpanne
Wenche har tatt turen til Larkollen i Østfold – der disker hun opp med fargerik bacalaoinspirert sommerpanne med hvit fisk.
Du trenger:
- ca. 600 g hvit fiskefilet uten skinn (laks og ørret kan også brukes)
- salt og pepper
- sitron
- 1 løk
- 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- 3 paprika i forskjellige farger
- 6-8 små tomater
- olivenolje
- ca. 5 dl Passata (tomatsaus)
- frisk basilikum eller persille
- oliven (kan sløyfes)
- grovt brød til servering
Slik gjør du:
Dryss fiskefileten med litt salt.
Rens og del grønnsakene i biter og surr/stek i olje i en vid stekepanne til grønnsaken begynner å bli myke, ca. 5-6 min. Vend om på grønnsakene slik at alle blir stekt. Tilsett tomatsausen, kok opp og la trekke under lokk i 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Legg fiskefileten over grønnsakene. Legg eventuelt over noen skiver sitron. Legg på lokket igjen og la stå på middels varme til fisken begynner å flake seg. Tiden avhenger av tykkelsen på fiskefiletene (bedre med litt for lite varmebehanding enn for lenge, da fisken blir tørr). Rist lett på pannen en gang i mellom slik at grønnsakene ikke legger seg ved i bunnen.
Dryss over grovhakket persille eller basilikum før servering.
Server med grovt brød.