Meny:

Grillet barbequemarinert filet av lam, svin eller storfe/kalv (kyllingbryst kan også brukes (bør gjennomstekes)), servert med ananascoleslaw i briochebrød/hamburgerbrød eller mellom to skiver godt brød.

Barbequemarinade kan kjøpes ferdig. Marinaden kan sløyfes, i stedet gnir du fileten inn med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking/grilling.
Pensle med chilisaus etter steking.

600-700 g filet
barbequemarinade til pensling
2 fedd hvitløk
2 løk
olje/smør til steking

Coleslaw

Ca 200 g finsnittet kinakål/hodekål
2 gulrøtter, finrevet
1 eple, strimlet/revet
3-4 ringer finsnittet ananas
3 ss crème fraiche lett eller lett rømme
2 ss majones
2-3 ss sweet chilisaus eller grov sterk sennep
1 ts red curry paste (kan sløyfes)
saft av 1 lime eller ½ sitron
salt og pepper
Temperer kjøttet i ca 1 time før tilberedning.

Pensle kjøttet med barbequemarinade og stek i middels varm grillpanne eller på grillen i 6-8 min, til knapt gjennomstekt/rosa kjerne. Steketid er avhengig av tykkelsen på fileten. Lammefilet kortest steketid. La kjøttet hvile 8-10 minutter før det skjæres opp i tynne skiver og anrettes i briochebrød med ananascoleslaw.

Coleslaw

Bland sammen finsnittede grønnsaker og frukt. Rør sammen crème fraiche/rømme, majones, smak til med sweet chilisaus, salt, pepper, red curry paste og litt saft fra lime/sitron. Vend inn i grønnsakene.

Server grillet kjøtt og salat i lune briochebrød.

Sommerens favorittdessert

Bær og frukt du har tilgang på.
Havrekjeks/sjokoladekjeks eller annen søtlig kjeks

Vaniljekesam
Sitron
Honning, eventuelt litt melis
Del frukt og bær i biter. Dryss eventuelt med litt sukker. Grovknus kjeksen.
Smak kesam til med litt honning, sitron/lime og litt melis.
Legg knust kjeks, bær/frukt og vaniljekesam lagvis i et glass eller kopp.