GIFTER SEG PÅ FreDAG:

Olav Thon (95) avslører: Slik fridde han til sin Sissel (75)

Thon Hotell Bristol (TV 2): Milliardæren Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (75) tar de viktigste avgjørelsene ved kjøkkenbordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 21.juni er det klart for bryllup mellom forretningsmannen Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79). Etter over 30 år som kjærester kjente de at det passet å ta steget videre.

God sommer Norge fikk et eksklusivt møte med det spreke paret i bryllupslokalene på Hotel Bristol.

– Jeg må jo si vi er veldig lykkelige over avgjørelsen. Nå har vi jo vært sammen i veldig mange gode år, men man kommer jo et skritt videre når man inngår ekteskap da, sier Haga.

– Ja, jeg tror vi er et godt team, smiler Thon.

For øyeblikket er de travelt opptatt med forberedelser, men har full kontroll over alt fra gjester, servering og underholdning.

– Det er moro, vi liker å administrere, så dette klarer vi, ler Haga.

Lite kjøkkenbord – store avgjørelser

Hotel Bristol var et selvskrevet førstevalg som bryllupslokale, som Thons første hotellkjøp. I tillegg til hotell, har Thon gjennom sitt lange forretningsliv også gjort stor suksess innen eiendom, restaurantbransjen, varehandel og industrivirksomhet.

Thon presiserer at de største avgjørelsene ofte blir tatt ved kjøkkenbordet, som for eksempel selve frieriet.

– Det gikk som det meste annet i livet vårt. Det enkle er ofte det beste sies det, og det lever vi opp til. Så det skjedde vel over en sparsommelig frokost, humrer Thon.

Trening før trivsel

ALDRI SUR PÅ TUR: Sissel Berdal Haga og Olav Thon elsker friluftslivet. Foto: Scanpix
ALDRI SUR PÅ TUR: Sissel Berdal Haga og Olav Thon elsker friluftslivet. Foto: Scanpix

I tillegg til sin nøkterne livsstil og forsiktige bruk av ressurser holder både Thon og Haga seg svært aktive, og er begge ivrige tilhengere av friluftslivet. I tillegg har de en streng TV-regel, kanskje til inspirasjon for andre?

– Nå når det røyner litt på med gange her, så har vi installert treningsapparater i TV-stuen. Hver kveld er det en times trening før det er tillatt å se på TV, forteller Haga bestemt mens Thon bekrefter.

Friluftsliv og treningsapparat hjelper gjerne på formen, men Thon er også fortsatt på arbeid hver eneste dag klokken syv. Ferie, det later han ikke til å ha behov for.

– Det er jo så spennende å være der og se hva jeg kan ta fatt på, så jeg kan nesten ikke komme fort nok på kontoret, ler Thon.

– Arbeid og fritid går jo litt over i hverandre. Mye av dette oppleves jo for oss som fritid fordi det er ikke belastende, men egentlig veldig moro. Men det er klart vi har ferie, i gamledager var vi gjerne på telttur, forteller Haga.

– Ja jøss, da hadde vi jo gjerne minst en uke sommerferie, bekrefter Thon.

Bryllupsreise til dyreparken i Flå

Men hvor velger egentlig en mangemilliardær å sette kursen på bryllupsreisen?

ALLTID PÅ JOBB: Sissel Berdal Haga og Olav Thon er på kontoret hver dag. Her fra et foredrag på handelshøyskolen BI.
ALLTID PÅ JOBB: Sissel Berdal Haga og Olav Thon er på kontoret hver dag. Her fra et foredrag på handelshøyskolen BI. Foto: Roald, Berit

– Tja, jeg har for så vidt antydet at jeg hadde tenkt å spandere en tur til dyreparken i Flå. Men så forstår jeg at Sissel gjerne vil utenlands så da har jeg vært inne på om reisen skulle bli til Töcksfors i Sverige, sier Thon.

Han smiler lurt før han legger til:

– Neida, men det er bare spøk. Men vi er forferdelig glade i Nord-Norge. Det er ikke umulig vi blir å se på andre siden av polarsirkelen.

Dermed gjenstår det å se hvor den turen går, men før den tid er det duket for storslagent bryllup.

– Vi ser veldig frem til den store seansen når vi skal vies her på huset. Det kommer mange gamle venner, nye venner, alle som vi ønsker å har rundt oss på en slik dag, så det skal bli bra. Vi gleder oss, stråler det kommende brudeparet.