Grillet treretters til deilige sommerdager

Asparges med parmaskinke, baconsurret seifilet med tomatiserte linser og grillet banan med sjokolade, marshmallow og pasjonsfukt.

Jan Ivar Nykvist er norgesmester i grilling, og griller gjerne både forrett, hovedrett og dessert. Her er en fullverdig treretters til en deilig sommerdag.

Grillet hvit asparges i parmaskinke og honningdressing

  • 12 hvite asparges
  • 1 flaske lyst øl
  • 2 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 4 skiver parmaskinke
  • 4 ss honning
  • 2 ss hakkede pistasjnøtter
  • 2 ss sitronsaft
  • Spirer

Forberedelser (15 min):

Skrell aspargesen og kok dem i lyst øl til de begynner å bli møre. Dette tar ca. 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann og la tørke på papir.

Pakk aspargesene i parmaskinke. Pakk tre asparges i hver parmaskinkeskive.

Bland sammen honning, pistasjnøtter og sitronsaft.

Ved grillen (10 min):

Pensle asparges- og parmaskinkepakkene med rapsolje. Krydre med litt salt og pepper.

Grill aspargespakkene på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side til de er gyldne.

Servering:

Server de grillede aspargespakkene toppet med honningdressingen og spirer.

ENKELT OG GODT: Grillet asparges med parmaskinke og honningdressing.
ENKELT OG GODT: Grillet asparges med parmaskinke og honningdressing.

Bacongrillet seifilet med tomatiserte linser

  • 600 g seifilet uten skinn og bein
  • 2 ss god sennep
  • Salt og pepper
  • 4 skiver tørrsaltet bacon
  • 4 ss rapsolje
  • 200 g cherrytomater på stilk
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske røde linser
  • 2 bokser hermetiske hakkede tomater
  • 2 ss honning
  • 1 dl soltørkede tomater, grovhakket

Forberedelser (30 min):

Kutt seifileten i 4 porsjonsstykker. Pensle stykkene med sennep og krydre med litt salt og pepper. Surr en skive bacon rundt hvert fiskestykke. Pensle med 2 ss rapsolje.

Legg cherrytomatene på en tallerken og pensle med 2 ss rapsolje. Krydre med salt og pepper.

Fres løk og hvitløk i olivenolje i en kjele i 3 minutter. Ha i linser, hermetiske tomater, honning og soltørkede tomater. La koke i ca 15 minutter til ønsket smak. Smak til med salt og pepper.

Ved grillen (20 min):

Grill seifileten på direkte varme til de er gyldne på begge sider. Flytt dem over på indirekte varme og la ligge til fisken akkurat er gjennomstekt. Det aller beste er å bruke steketermometer og ta fisken når den har en kjernetemperatur på 55 grader. Dette tar ca. 10 minutter. La fisken hvile i 5 minutter før servering.

Legg tomatene på direkte varme til de sprekker. Dette tar ca. 5 minutter, og kan gjøres mens fisken hviler.

Servering:

Anrett de tomatiserte linsene på et fat og topp med grillet seifilet og de grillede tomatene.

Tips: Topp gjerne retten med syltet løk og friske urter for ekstra farge og smak.

HOVEDRETT: Baconsurret seifilet med tomatiserte linser.
HOVEDRETT: Baconsurret seifilet med tomatiserte linser.

Grillet banan fylt med marshmallow, pasjonsfrukt og mørk sjokolade

  • 4 bananer
  • 2 dl mini-marshmallows (eller store delt i små biter)
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 100 g mørk sjokolade

Forberedelser (20 minutter):

Skjær et snitt på langs av bananene. Fyll sprekken med marshmallows, pasjonsfrukt og revet sjokolade.

Pakk bananene i aluminiumfolie.

Ved grillen (10 minutter):

Legg banene på indirekte varme på grillen i 10 minutter til de er myke, og sjokoladen er smeltet.

SØT AVSLUTNING: Grillet banan med marshmallow, pasjonsfrukt og sjokolade.
SØT AVSLUTNING: Grillet banan med marshmallow, pasjonsfrukt og sjokolade.
Lik TV 2 Underholdning på Facebook