Grove bryteboller bakt med cottage cheese

12-14 stk. Oppskriften kan dobles.

  • 3 dl melk
  • 400 g cottage cheese
  • 25 g smør eller 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 25 g gjær
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • ca. 5 dl hvetemel (begynn med 3 dl)
  • egg til pensling
  • linfrø, valmuefrø eller sesamfrø til dryss

Varm melk, cottage cheese og smør/olje til fingervarmt.

Elt sammen melkebandlandingen, salt, grov sammalt hvetemel og ca. 3 dl hvetemel for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en glatt, smidig, men ikke for fast deig. Dekk til bakebollen og sett til heving 30-40 min.

Ta deigen ut på bakbordet, elt sammen, del i 12-14 biter og trill ut til runde boller.

Sett bollene med litt avstand på et bakepapirkledt stekebrett, slik at bollene vil ese sammen under etterhevingen. Dekk med et klede. Etterhvev i 30-40 min.

Pensle med egg og dryss med frø.

Stek i varm stekeovn 225°C i 12-15 min på midterste rille.

Avkjøl på rist. Vil du ha myk skorpe avkjøl under et klede.