Retten er gluten- og melkefri når perlespelt erstattes med ris/linser/bønner.

Du trenger:

  • 3 dl villris/ris/perlespelt/linser
  • 1 liten brokkolibukett
  • 1 pk sukkererter
  • 1 paprika
  • ½ fersk ananas eller 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake
  • 1-2 kyllingfileter, kan byttes ut med 600-700 laksefilet
  • ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • olje eller smør til steking
  • salt og pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • ½ - 1 ts finhakket frisk ingefær (½ ts mild)
  • frisk koriander eller mynte
  • lime

Kok ris/linser/perlespelt etter anvisning på pakken.

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler. Kok i lettsaltet vann i 3-4 min, sukkererter får koke med de siste 2 min. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Strimle kyllingfiletene.

Varm olje/smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene raskt brune, tilsett paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter og stek på høy temperatur i 2-3 min.

Smak til med salt og pepper, finhakket frisk ingefær og sweet chili.

Rett før servering tilsett reker og ananas i biter. Dryss over finhakket koriander/mynte.

Server med limebåter og sweet chilisaus.