Oppskrift er hentet fra kokeboken «Krisemat», som er den internasjonale kokeboken til Oslo Krisesenter.

  • 400 g torskefilet (skinn og benfri)
  • 7-9 stk lime
  • 2 store tomater
  • ½ rød paprika
  • ½ gul/oransje paprika
  • ½ grønn paprika
  • 2 stk små rødløk
  • 1 stor potte frisk koriander
  • 2 dl ristede maiskorn

Marinade

  • saft fra 4-5 lime
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt

Dressing

  • 2-3 ss olivenolje eller avokadoolje
  • saft fra 1-2 lime
  • kvernet pepper

Del fisken i terninger, legg i en form og tilsett saft fra 4-5 lime og salt. Vend lett om. Dekk til og sett kaldt i 2-3 timer. Fisken vil «koke» i limesaften og ikke føles rå.

Skjær tomater, paprika og løk i små treninger. Om ønskelig kan de også marineres i limesaft (ikke sammen med fisken). Grovhakk frisk koriander (spar noen hele stilker til garnityr/pynt).

Bland grønnsakene med olivenolje, salt og pepper.

Hell av limesaften fra fisken, la fisken renne godt av seg i for eksempel et dørslag.

Bland grønnsaker og fisk lett sammen. Smak til med salt, pepper og koriander.

Anrett i små eller mellomstore skåler, server med limebåter og frisk koriander og ristede/lettstekte peanøtter (kan sløyfes).