Du trenger:

  • ca. 400 g kyllingfilet (2-3 stk)
  • olje til stekin
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 rød chili
  • 2 ss brunt/gyllent sukker (eventuelt vanlig hvitt sukker)
  • 4 ss soyasaus (eventuelt glutenfri)
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1-2 dl frisk mango eller ananas i terninger
  • ½ slangeagurk i strimler ( som fyrstikker)
  • 2 vårløk
  • 1 lime
  • 2 ts sesamolje
  • fiskesaus (nam plah) (kan erstattes med med soyasaus)
  • frisk koriander og mynte
  • ristede / lett stekte peanøtter (kan sløyfes)

Skjær kylling i strimler.

Rens og skjær løk i stimler. Finhakk hvitløk og chili (uten frø).

Stek kylling en panne/wok i varm olje i 3-4 min. Tilsett sukker, chili, løk og hvitløk. Tilsett soyasaus og stek til kyllingen er gyllen og sausen fyldig. Trekk pannen vekk fra platen.

Rens og skjær gulrøtter, slangeagurk og vårløk i tynne strimler.

Visp sammen finrevet skall og saft fra lime. Tilsett sesamolje, smak til med litt fiskesaus til en smakfull syrlig dressing. Tilsett de strimlende grønnsakene (gulrøtter, vårløk og slangeagurk) og vend lett sammen. Rett før servering tilsett grønnsaksblandingen i den stekte kyllingen, tilsett peanøtter og friske urter eller strimlet grønn salat.

Server som en salat eller server ris ved siden av for et mer mettende måltid.

Små ovnsstekte paprika

Legg paprika i et ildfast fat. Vend inn litt olje og dryss med salt. Stek/bak i varm stekeovn, 100 grader i 20 min.