Derfor har Idol-Øystein holdt seg borte fra rampelyset

AKER BRYGGE (TV 2): I desember 2018 vant Øystein Hegvik (19) Idol. Nå er han ute med ny singel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har snart gått et halvt år siden Øystein Hegvik vant Idol, men etter det har det vært stille fra 19-åringen.

Helt naturlig

– Det har vært stille fordi jeg har gjort ferdig skolen. Det har også vært naturlig etter man har nådd en topp. At det går nedover og blir litt stillere, forklarer Hegvik til TV 2.

Han forteller videre at han er i en prosess der han prøver å finne seg selv som artist.

– Jeg vil jo lage musikk som jeg kan stå for og da er det viktigere å konsentrere seg om det enn å springe etter rampelyset, smiler han lurt.

Russesmell

Men det er ikke bare musikken han har konsentrert seg om siden Idol-finalen. Han har også vært russ, noe som var en slitsom affære.

– Jeg gikk på en skikkelig smell, sånn som alle andre. Jeg ble skikkelig dårlig etter russetiden. Jeg fikk halsbetennelse, som gjorde at jeg ble tatt ut av eksamen fem ganger fordi jeg hostet så voldsomt, ler Hegvik.

Avslører flytteplaner

Han har tidligere sagt at hans største frykt er å forsvinne etter Idol, og at han må flytte tilbake til Brekstad i Trøndelag. Det siste gjør han noe med til sommeren.

– Jeg flytter til Oslo, avslører han.

I hovedstaden skal han studere historie og jobbe videre med musikken.

Ny singel

Fredag 24. mai slipper han sin nyeste singel, en låt han er veldig stolt av.

– «Ocean» er en av de første låtene jeg laget i studio. Jeg har ikke laget den alene, men har fått skikkelig god hjelp av flinke folk, sier han.

– Produsenten, Øyvind Mathisen, forsto hvor jeg ville og hva slags lydbilde jeg ville ha med en gang. Det var sykt artig å være i studio med han, skryter Hegvik.

– Jeg håper den slår an, smiler Hegvik håpefullt.