Denne oppskriften er beregnet til fire personer. Hver og én fyller sine egne vårruller med ønsket innhold. Velg det fyllet du liker, her er det mange muligheter.

Dette trenger du:

  • 14-16 stk. rispapir (finnes i dagligvarebutikker eller asiatiske butikker)
  • 1 liten slangeagurk i strimler
  • 1-2 gulrøtter i strimler
  • 2 vårløk, finsnittet
  • 1 mango i små terninger
  • 3-4 reddiker i strimler
  • Syltet ingefær i strimler eller finrevet fersk ingefær
  • Frisk koriander, strimlet salat, thai-basilikum eller frisk mynte

Slik gjør du:

Beregn 3-4 stk. myke vårruller per person som hovedrett.

Vårruller kan for eksempel fylles med ca. 400 g stekt kyllingfilet eller stekt svinefilet i strimler, eller 400 g rå laks i strimler og/eller rensede reker.

Stek kjøttet i litt olje, pensle gjerne med hoisinsaus eller sweet chili-saus før kjøttet stekes. La kjøttet hvile i minst 10-15 min. før det skjæres opp i tynne strimler.

Forsett med å lage sausene/dippene.

Hoisinsaus: Fåskjøpt ferdig på butikken, sjekk den asiatiske hyllen.

Sweet chili-saus med ekstra smak: Bland sammen 6-7 ss sweet chili-saus, 1 ss fiskesaus, saft av 1 lime og frisk hakket koriander.

Peanøttsaus: Rør sammen 1 dl kokende vann, 1 dl peanøttsmør, ¼ - ½ ts sesamolje (kan sløyfes) og 1-2 fedd finhakket hvitløk. Smak til med 1-2 ss sweet chili-saus.

Del opp stekt kjøtt eller rå fisk, mango og grønnsaker i strimler 5-6 cm.

Anrett hver for seg på serveringsfat.

Servering: Hver og en dypper rispapiret i lunkent vann i 5-10 sekunder, les på pakken. La det renne litt av seg før det legges på en tallerken. Legg ønsket fyll på det oppbløtte rispapiret, brett inn sidene og rull fast sammen til en pølse. Vær rask slik at ikke rispapiret revner og blir vanskelig å brette.

Tips: La rispapiret renne litt av seg før fyllet legges på, det skal fortsatt være mykt og lett å forme rundt fyllet.