Lørdag morgen ble det kjent hvilke tolv kjendiser som skal reise hundre år tilbake i tid og leve fra hånd til munn på Gjedtjernet gård i Grue kommune.

God kveld Norge møter en stressa og smånervøs Per Sandberg (59) på vei til Farmen kjendis-gården.

– En trønder innrømmer jo ikke at man har nerver, men i dag tidlig var det en liten periode der jeg angra. Det er så mye annet en skulle ha gjort.

Se God kveld Norge på TV 2 og TV 2 Sumo lørdager klokken 21.40.

Press fra kjæresten

Den tidligere fiskeriministeren blir ikke mindre stresset av kjæresten Bahareh Letnes' (29) store forventninger.

– Jeg har sagt det til ham: «Du kommer ikke hjem uten bil!». Når han først skal på Farmen, så skal han vinne, sier Letnes bestemt.

– Han er en av få politikere i verden som kan alt mulig, ikke bare politikk. Jeg tror han er flink med dyr. Jeg tror han kan bli en bra storbonde, fortsetter hun, før Sandberg skyter inn:

– Nå er det nok forventningspress her!

Seks uker uten røyk

Men uten sigaretter på gården er 29-åringen usikker på hvordan Sandberg skal holde ut.

– Alle vet hvor vanskelig det er å slutte å røyke. Du blir sur og irritert. Men jeg har sagt at han må kjempe, holde ut og komme hjem med bil, konstaterer Letnes.

Etter at paret i juli 2018 bekreftet forholdet, har den tidligere Miss Iran 2013 og politikeren knapt vært adskilt.

– Jeg føler allerede at jeg begynner å bli svak og kommer til å savne ham. Det blir vanskelig for begge å være uten hverandre i en måned – det blir første gang etter ett år.

– Jeg skal være på Skogn, hjemme hos foreldrene mine. Jeg tør ikke å være alene i leiligheten vår, sier Letnes.

Realitydeltaker

Sandberg har på kun et halvt år gått fra å være fiskeriminister til å delta på både Charterfeber og Farmen kjendis. Likevel har han ingen planer om å bli reality-deltaker på heltid.

– Det er mange som tror at jeg er avskilta som politiker, men de som tror det vet ikke hvor lett det er å omregistrere og komme tilbake igjen. Dette året her bruker jeg mye tid på andre ting. Bygge andre type relasjoner. Se om jeg klarer å skape forretningsvirksomhet, så får vi se i 2020 om jeg velger å forsiktig komme tilbake til politikken, sier Sandberg.