Avslører detaljer: Slik blir bryllupet

Sissel Berdal Haga utelukker ikke at Olav Thon gifter seg i sin berømte lue.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag kunne TV 2 melde at hotell- og eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg 21. juni 2019.

Det bekreftet Trine Lise Hedemann, informasjonskonsulent i Olav Thon Gruppen, overfor TV 2.

Forlovet i mange år

Paret har vært kjærester i over 30 år, og til TV 2 kan den kommende bruden nå fortelle at både vielsen og mottakelsen vil finne sted på nyrenoverte Hotel Bristol i Oslo sentrum.

– Når ble dere forlovet?

– Det er vel noen dager siden. Vi har fått tid til å planlegge litt. Det var i dag vi kunngjorde det for våre ansatte, sier Berdal Haga til TV 2, før hun skyter inn:

– Egentlig har vi vel vært forlovet i mange år, men det er først nå vi fant ut at vi skulle formalisere det.

Thon og Berdal Haga skal bli viet av Oslos ordfører, Marianne Borgen (SV).

Utelukker ikke lue til dressen

På spørsmål om brudekjolen, kan 79-åringen avsløre at hun ikke blir en hvit brud.

– Vi har jo et ekteskap bak oss både Olav og jeg, så vi syns ikke det er noen grunn til å sveve rundt i hvite gevanter. Det blir litt mindre pyntet, litt mer nøkternt. Men likevel lekkert, bare vent, flirer Berdal Haga.

– Kommer Olav Thon til å gifte seg i sin berømte lue?

– Ha ha, ja, det kan du spørre om! Det har vi ikke avgjort. Kanskje han gjør det? Når du først spør, så skal vi ikke utelukke det, svarer hun lurt.

Ifølge Berdal Haga kommer bryllupsreisen til å finne sted innenfor Norges grenser.

– Vi er jo veldig glade i Norge. Både i syd og nord, så den blir nok her i landet. Vi har stor glede av natur og alt man kan gjøre der ute. Leve enkelt. Vi trives over alt, forklarer den tidligere tingrettsdommeren.

Strømmer på med gratulasjoner

Hverken Thon eller Berdal Haga får med seg gratulasjonene på Facebook, da ingen av dem har en profil der, men paret forteller til TV 2 at det har strømmet på med SMSer.

– Vi synes det er utrolig koselig med alle gratulasjoner og lykkeønskninger. Vi synes det er stas, og hvis andre synes det samme, så blir gleden vår ytterligere forsterket.

Jobber sammen

Berdal Haga har tidligere jobbet som jurist, tingrettsdommer og dommerfullmektig, men pensjonerte seg som dommer i Oslo tingrett som 70-åring i 2010.

I dag arbeider hun som designansvarlig for alle Olav Thon Gruppens eiendommer, i tillegg til å være styremedlem i Olav Thon Stiftelsen og Olav Thon Gruppen AS.

Gift i 68 år

I over 30 år har Berdal Haga vært Thons livsledsager mens han fortsatt var gift med Inger Johanne Thon, som i april i fjor gikk bort etter mange år med Alzheimer.

Inger Johanne og Thon giftet seg i ung alder, men hun ble tidlig diagnostisert med den alvorlige sykdommen. Mangemilliardæren var gift med Inger Johanne Thon i 68 år, frem til hun døde 98 år gammel.

Mangemilliardæren satt i 2013 av en stor del av sin formue, nærmere bestemt 26 milliarder kroner, til en stiftelse for medisinsk forskning og undervisning. I 2017 ga han 30 millioner til demensforskning.