Potetsalat blir ekstra god om den lages med lune, nykokte poteter. Gjerne norske om det er i handelen.

Poteter kokes møre i lettsaltet vann (bruk en spiss kniv for å sjekke). Hell av kokevannet og damp potetene tørre.

Server til grillet kjøtt, fisk eller spekemat.

Alle oppskrifter er beregnet til 4-5 personer.

Potetsalat med reddiker, sukkererter og oljedressing

  • 8-10 mellomstore poteter
  • 8-10 sukkererter
  • 1-2 vårløk eller gressløk
  • 5-6 reddiker
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 2-3 ss kapers (kan sløyfes)

Kok poteter, som beskrevet over. Legg sukkererter i kokende lettsaltet vann, kok opp og la koke 1 min, hell over i dørslag og skyll i iskaldt vann, for å få «sprøe» sukkererter og med en frisk grønn farge.

Bland sammen sitronsaft, olivenolje, finhakket gressløk, salt og pepper.

Del de kokte lune potetene i skiver eller terninger, strimle/del opp sukkererter, finsnitt vårløk og/eller gressløk og reddiker i båter. Bland grønnsakene med kapers og vend inn dressingen.

Kremet potetsalat med epler

  • 8-10 mellomstore poteter
  • 1-2 epler
  • 3 vårløk og/eller gressløk
  • 2 ½ dl rømme eller kesam/matyoghurt
  • 2 ss majones
  • 2 ss sennep eller ravigottesaus
  • saft av ½ sitron
  • 1-2 ts sukker
  • salt og pepper

Kok poteter, som beskrevet øverst i artikkelen. Del lune poteter og epler i terninger og finsnittet vårløk/gressløk. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper. Vend inn poteter, epler, vårløk og gressløk.

Grønn potetsalat

Nykokte poteter, lettkokte små brokkoli-buketter, lettkokte sukkererter, finsnittet gressløk og frisk ruccolasalat anrettes på et serveringsfat.

Rør sammen dressing av:

  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av ½ sitron
  • ca 1 ½ dl olivenolje
  • salt og pepper

Fordel dressingen over salaten. Dryss gjerne hakkede nøtter eller pinjekjerner og revet hvit smakfull ost over salaten ved servering.