Du trenger:
- 3 stk hele egg
- 2,5 dl nøytral olje
- 340 gr sukker
- 400 gr revet gulrot
- 2 stk revet epler
- 100 gr hakket daimsjokolade
- zest (skall) av 1 appelsin
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- ½ ts salt
- ½ ts kardemomme
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts malt muskatnøtt
- ½ ts malt nellik
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 325 gr hvetemel
Vei opp alle de tørre ingrediensene på forhånd.
Riv halvparten av gulrøttene og begge eplene grovt, resten av gulrøttene river du fint.
Hakk daimsjokoladen i grove biter.
Visp sammen egg, olje og sukker i en bolle.
Rør inn gulrot, eple, appelsinzest og daim.
Sikt inn hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) eller en rundt springform.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader i 45-60 min. Sjekk med en tannpirker eller kakenål på slutten av steketiden.
Avkjøl kaken i formen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret.
Kaken kan oppbevares opptil en uke i kjøleskapet, den egner seg også godt til frysing.
Ostekakekrem
- 200 gr romtemperert meierismør
- 500 gr melis
- 400 gr kremost
- Zest (skall) og saft fra en sitron
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til kremen blir hvit og luftig. Her kan du bruke en håndmixer eller en kjøkkenmaskin.
Smak til med sitronzest og saft før du monterer den på kaken.
Kremosten kan oppbevares opp til en uke, og er smøreklar rett fra kjøleskaptemperatur.
Karamellsaus
- 150 gr sukker
- 50 gr vann
- 60 gr meierismør
- 150 gr fløte
- ½ ts maldonsalt
Vei opp alle ingrediensene.