Oppskrift fra Norsk cøliakiforening

Du trenger:

  • 3 egg
  • 6 dl melk/surmelk/eller tilsvarende
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 3-5 dl glutenfritt grovt mel*
  • Ca 1 dl rapsolje evt. smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt

Oppskriften gir ca. 10-12 vaffelplater.

Pisk eggene sammen med melken og tilsett havregryn.

Bland sammen resten av det tørre og tilsett det i egg- og havregrynblandingen. Pisk til en glatt røre uten klumper. La røren svelle i ca 15 minutter.

Stek vaflene lys brune i vaffeljern .

Tips:

Brødskivevaflene smaker best når de er nystekte. Stek kun de vaflene du trenger. Hell resten av i en tom brusflaske eller mugge med lokk og sett den i kjøleskapet. Røren holder seg i opptil en uke og du kan steke vafler når det passer deg.

Dobbelt vaffelsmørbrød med ost og skinke

Stek vaffel som beskrevet .

Legg ost og skinke og dryss evt. provencekrydder mellom to vaffelhjerter og stek i vaffeljern til osten smelter.