Arme riddere med deilig tilbehør
Arme riddere er søndagstradisjon hos familien Sjåstad Christiansen. I anledning deres besøk i studio, lager Wenche deres favorittrett.
Du trenger:
- 4-5 skiver loff, halvgrovt brød eller brioche
- 3 egg
- 2 dl melk
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel, eventuelt også finrevet muskatnøtt og/eller vaniljesukker
- smør eller olje til steking
- rørte bær/syltetøy, pisket krem eller rømme/cremé fraîche
Visp sammen egg og melk.
Smelt smør i en stekepanne. Dypp brødskivene i egg/melkeblandingen. Legg i stekepanne og dryss over litt sukker og kanel på begge sider, og stek dem gylne og sprø på begge sider.
Server med rørte bær og litt rømme/vaniljekesam (kan sløyfes).
Arme ridder som en liten aftensrett: Stek som beskrevet og server med en skive brie og chutney eller rørte bær (ikke for søte).
Arme ridder som frokost eller lunsj, amerikansk versjon: Bruk samme oppskrift som over, bytt ut sukker og kanel med revet muskatnøtt og ev timian. Server med sprøstekt bacon og en blandet salat.
Artikkelen er oppdatert