Arme riddere med deilig tilbehør

Arme riddere er søndagstradisjon hos familien Sjåstad Christiansen. I anledning deres besøk i studio, lager Wenche deres favorittrett.

Du trenger:

  • 4-5 skiver loff, halvgrovt brød eller brioche
  • 3 egg
  • 2 dl melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel, eventuelt også finrevet muskatnøtt og/eller vaniljesukker
  • smør eller olje til steking
  • rørte bær/syltetøy, pisket krem eller rømme/cremé fraîche

Visp sammen egg og melk.

Smelt smør i en stekepanne. Dypp brødskivene i egg/melkeblandingen. Legg i stekepanne og dryss over litt sukker og kanel på begge sider, og stek dem gylne og sprø på begge sider.

Server med rørte bær og litt rømme/vaniljekesam (kan sløyfes).

Arme ridder som en liten aftensrett: Stek som beskrevet og server med en skive brie og chutney eller rørte bær (ikke for søte).

Arme ridder som frokost eller lunsj, amerikansk versjon: Bruk samme oppskrift som over, bytt ut sukker og kanel med revet muskatnøtt og ev timian. Server med sprøstekt bacon og en blandet salat.

STORFINT BESØK: Familien Sjåstad Christiansen besøkte God morgen Norge. Foto: TV 2
STORFINT BESØK: Familien Sjåstad Christiansen besøkte God morgen Norge. Foto: TV 2