Thaiinspirert kyllingwok

  • ca. 800 g kyllingfilet
  • olje eller smør til steking
  • 1 rødløk i tynne strimler
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 rød chili (uten frø)
  • 1-2 ss red curry paste
  • 1 ½ - 2 ½ dl rømme eller fløte
  • thaibasilikum, koriander eller mynte eller en blanding av alle urtene
  • rød paprika i tynne strimler
  • smak til med saft av lime eller sitron

Del kyllingfiletene opp i store biter eller strimler. Stek raskt i smør i varm panne, uten å bli gjennomstekt. Ta opp kyllingbitene. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ingefær og finhakket chili i pannen, og la surre uten å bli brent. Tilsett curry paste og la surre ca. 2 minutter før rømme eller fløte tilsettes. La koke 6-8 min. Tilsett de stekte kyllingbitene og la retten trekke videre (uten å koke) i 15-20 min. Smak til med friske urter og eventuelt mer krydder.

Server med rundstykker.

Lavkarborundstykker

Disse rundstykkene, som er bakt meg egg, kokosmel, sesammel og sesamfrø, er både glutenfrie og proteinrike.

  • 6 egg
  • 2 ss bakepulver
  • 150 g mykt smør
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ½ dl cottage cheese
  • 1 ½ ts salt
  • 2 dl kokosmel (kjøpes på helsekost)
  • 4 dl sesammel (kjøpes på helsekost)
  • 6 ss fiberhusk

Bland sammen egg, mykt smør, cottage cheese og salt til en røre.

Bland sammen det tørre og rør inn i røren til en litt klissete deig. La deigen hvile ca. 10 min før den formes til 12-14 rundstykker, som legges på bakepapirkledt stekebrett. Dryss med sesamfrø.

Stek i varm stekeovn ved 180 grader i 25-35 min (steketid er avhengig av størrelsen på rundstykkene).