Treåringen er det eldste barnet til Prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Hans fulle navn er Alexander Erik Hubertus Bertil. Prinsen er hertug av Södermanland

Nytt bilde

I forbindelse med treårsdagen publiserte det svenske kongehuset et nytt bilde av den lille storsjarmøren.

– Kongebarna og slottet i Stockholm har i alle år vært svært flinke til jevnlig å dele bilder av familiens nye medlemmer med folket – og selv om vi er midt i påsken, ble det i dag lagt ut et nytt bilde av Alexander både på Instagram og på kongehusets egen nettside, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

MAMMA OG PAPPA: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip, hertuginne og hertug av .Värmland.
MAMMA OG PAPPA: Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip, hertuginne og hertug av .Värmland. Foto: Jonas Ekströmer/tt

– Med sine lange blonde lokker og sine mørke øyne har lilleprinsen lenge blitt sammenlignet med pappa Carl Philip. Men på det nye bildet ser vi også mye av mamma Sofia i ham. Men en liten storsjarmør er lille Alexander unektelig uansett, sier Totland.

Babyboom

I Sverige har det på syv år kommet syv barn.

– Sveriges kongepar ble besteforeldre relativt sent i livet, men etter at barnebarna først begynte å komme, har de sannelig kommet som perler på en snor, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Prins Alexanders lillebror, Prins Gabriel, kom til verden i august 2017. De er henholdsvis nummer fem og seks i den svenske arverekkefølgen.

– Prins Carl Philip var den siste av de tre kongebarna som giftet seg og stiftet familie, men han og hans Sofia har altså allerede rukket å få to sønner. Og i dag fyller den eldste av dem, prins Alexander, 3 år, sier Totland.