Saftig gulrotkake i langpanne
Gulrotkake hører til i påsken – i hvert fall i Wenches familie. I tillegg til god smak, er den holdbar.
[Sponset innlegg]
- Melkefri: Velg soyabasert nøytral kremost og smøremyk Mellange uten melk til ostekremen.
- Glutenfri: Se egen oppskrift lengre ned.
- Eggefri: Se egen oppskrift lengre ned.
Gulrotkake
- 7 dl hvetemel
- 2 ss bakepulver
- 1 1/2 ts natron
- 5 dl demerarasukker / brunt sukker
- 1 ss kanel
- 6 egg
- 1 ts salt
- 4 dl Vita hjertego` olje eller soyaolje
- 12 dl finrevet gulrot
- revet skall av 1 appelsin (kun det gule)
- 1 ½ ts finrevet frisk ingefær
Ostekrem
- 250 g myk kremost eller soyabasert kremost naturell
- 250 g smøremyk margarin uten melk
- ca 500 g melis
- vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
Gulrotkake
Bland sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og olje. Tilsett revet gulrøtter, finrevet appelsinskall, finhakket ingefær og sikt inn det tørre. Bland sammen til en glatt røre.
Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 grader i 40-45 min.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.
Ostekrem
Ost og smøremyk margarin til kremen bør være myk/romtemperert. Rør osten til en glatt krem sammen med melis og frø fra vanilje. Tilsett myk margarin i små klatter.
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages et par dager før den skal serveres.
Glutenfri gulrotkake
Bruk rund/springform 24 cm
- 4 egg
- 1 ½ dl Vita hjertego` eller soyaolje
- 1-2 dl sukker (bestem selv hvor søt du vil ha kaken)
- ½ ts salt
- 160 g glutenfritt mel
- 30 g glutenfrie havregryn
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss finrevet skall av appelsin (kun det gule)
- 1 ts finrevet frisk ingefær
- 300 g finrevet gulrot
Ostekrem til glasur, halver ostekrem-oppskriften til gulrotkake med hvetemel.
Pisk sammen egg, olje, sukker og salt. Bland sammen det tørre og sikt inn i eggeblandingen, tilsett revet gulrot og rør sammen. Hell røren i en rund form, bunnkledd med bakepapir og kantene smurt med olje. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 grader i 40-45 min.
Avkjøl før kaken tas ut av formen og smør glasur på den avkjølte kaken.
Gulrotkake uten egg
Til rund springform 22 cm
Glutenfri: Glutenfritt mel (eller se egen oppskrift )
- 300 g hvetemel
- 150-175 g sukker
- 2 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 dl vann
- 1 1/2 dl Vita hjertego` olje eller soyaolje
- 1 ts eddik (5 eller 7 %)
- ca. 200 g finrevet gulrot
Bland sammen det tørre. Bland sammen vann, olje og eddik og tilsett i det tørre sammen med revet gulrot. Rør sammen til en glatt deig.
Fyll i smurt form, stek på nederste rille i varm stekeovn 175 grader i 30-40 min.
Avkjøl i formen.
Glasur: Se oppskrift til vanlig gulrotkake og lag 1/3 av oppskriften.