PANIKK: Opprørspoliti forsøker å få kontroll på folkemengden etter at det brøt ut massekaos og panikk under minnestunden for rapperen Nipsey Hussle.
PANIKK: Opprørspoliti forsøker å få kontroll på folkemengden etter at det brøt ut massekaos og panikk under minnestunden for rapperen Nipsey Hussle. Foto: David Mcnew

19 skadet da total panikk brøt ut:

Påkjørsel, knivstikking og nedtramping under rapperens minnestund

Politiet har gått ut med navn og bilde av mannen som er ettersøkt for drapet på rapper Nipsey Hussle. Samtidig brøt det ut total panikk under en minnestund for rapperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rapperen Nipsey Hussle (33) ble søndag erklært død etter å ha blitt skutt på gaten i Los Angeles.

Skytingen skjedde utenfor en klesbutikk som 33-åringen eide.

Tirsdag morgen norsk tid gikk politiet i Los Angeles ut med bilde 29 år gamle Eric Holder, som er mistenkt for drapet.

– Den mistenkte gikk bort til mennene og avfyrte flere skudd mot dem, heter det i en uttalelse fra politiet.

Etter skyteepisoden satt Holder seg inn på passasjersiden i en bil som ble kjørt av en uidentifisert sjåfør. Bilen var en hvit Chevrolet Cruze 2016-modell.

Total panikk

Mandag kveld amerikansk tid samlet hundrevis av mennesker seg på stedet for å minnes rapperen, som egentlig het Ermias Davidson Ashgedom.

Men det som startet som en fredelig minnestund, utviklet seg etter hvert til det totale panikk-kaos etter at en hendelse, muligens en slåsskamp, utløste en serie hendelser som skapte mye uro, melder NBC News.

Totalt 19 personer ble sendt til sykehus etter kaoset. Av disse er to personer kritisk skadet, mens tilstanden til to andre betegnes som alvorlig.

– Totalt kaos. Folk ble spredt til alle kanter i massepanikken, sier Meghan Aguilar, talskvinne for politiet, da hun ble spurt om å beskrive minnestunden.

Ifølge brannvesenet har det fleste av de som ble sendt til sykehuset blitt skadet etter å ha blitt løpt ned av folkemengden som forsøkte å flykte fra kaostilstandene.

Én av de som er kritisk skadet skal ha blitt påkjørt av en bil, mens minst én annen person ble knivstukket under kaoset.

Bevæpnet opprørspoliti rykket ut for å forsøke å få kontroll på kaoset. Flere av de til stede kastet steiner og flasker mot politiet, og minst én betjent ble skadet, melder Aguilar.

Det ble også meldt om skyting under minnemarkeringen, men dette stemmer ikke ifølge politiet.

Savnet

To andre personer ble skadet i skyteepisoden som skjedde klokken 15.20 lokal tid, det opplyste politiet i Los Angeles søndag.

Eric Holder (29) er mistenkt for drapet på rapper Nipsey Hussle. Foto: Mark Ralston/LAPD
Eric Holder (29) er mistenkt for drapet på rapper Nipsey Hussle. Foto: Mark Ralston/LAPD

Nippsey Hussle har tidligere samarbeidet med flere kjente artister, som Kendrick Lamar, Drake og Young Thug. Flere kjendiser har uttrykket sin sorg etter drapet.

– Du arbeidet for noe positivt for miljøet ditt hver gang du hadde muligheten til å uttrykke det, og på grunn av det har du inspirert millioner. Millioner som vil jolde oppe ettermælet ditt for alltid. Hvil blant stjernene, skrev Pharrell Williams på Twitter etter at dødsfallet ble kjent.