Dette kan stjernene avsløre om Game of Thrones-slutten: – Fansen vil bli sjokkert

LONDON (TV 2): Game of Thrones-stjernene åpner opp om slutten på serien.

Obs! Inneholder spoilers for sesong 7.

Etter en to års lang ventetid, er det endelig tid for premieren på aller siste sesong av Game of Thrones mandag 15. april.

Mange spør seg nå hva som vil skje når de levende og døde møtes til det som skal være TV-historiens dyreste slag. Og hvem vil sitte igjen på jerntronen til slutt?

Det vi vet, er at vi har igjen syv timer og 20 minutter før fantasydramaet er over. Hva sesongen vil bringe, har imidlertid produksjonen holdt svært tett om.

TV 2 har møtt ni av Game of Thrones-stjernene på et luksushotell i London. Og selv om de er livredde for å komme med detaljer som kan være spoilers, åpner de opp om hva vi kan forvente oss av timene som gjenstår.

Ble satt ut av manus

– Da jeg leste manus, ble jeg helt satt ut. Alle manusene var slik, men det siste her var helt annerledes. Jeg måtte bare gå rundt i London, uten mål og mening, i flere timer. Da jeg så handlingen i den siste sesongen, klarte jeg ikke å ha en tanke i hodet. Det er en god sesong, en utrolig god sesong, sier Emilia Clarke (32), som spiller hovedrollen som Daenerys Targaryen.

– Det jeg kan si om siste sesong, er at dere ikke har noen anelse om hva som kommer. Manuset var et fantastisk stykke med skrevet tekst, sier Ian Glen (57), som spiller Ser Jorah.

NY SESONG: Dette er bildene HBO og C More har sluppet fra den kommende sesongen av Game of Thrones. Bildene viser at mange av hovedpersonene er samlet på Winterfell. Foto: Helen Sloan / HBO / C MORE

– Det var en lang og tøff sesong. Alle jobbet mye mer enn de noen gang har gjort på Game og Thrones, og manuset var helt fantastisk, sier danske Nikolaj Coster-Waldau (48), som spiller Jaime Lannister i serien.

– Hva tenkte du da du leste slutten?

– Jeg tenkte at dette er helt umulig å spille inn. Ambisjonsnivået her er helt latterlig. Men så ser du det skje på innspillingen, og man blir helt satt ut, sier Coster-Waldau.

– Fansen vil bli såret og sjokkert

John Bradley (30), som spiller Jon Snows bestevenn Samwell Tarly, er enig i at serien fikk den rette slutten.

– Det er så mange serier som svikter på målstreken, der slutten bare blir feil. Da blir det sånn at man revurderer hele serien. Det kan ødelegge minnet av alt du har sett før slutten. Men i denne serien, så har man en slutt som folk vil like å se. Jeg er stolt av den. Serien har alltid utfordret og provosert, og den har aldri gitt folk det de vil ha. Slik er det denne gangen også, sier John Bradley.

– Folk sier at de ikke liker å bli såret og sjokkert. Men de ser jo på serien nettopp for å bli såret og sjokkert. Og de kommer til å bli sjokkert og såret nok en gang, er jeg redd, sier Bradley videre.

– Vil fansen bli lei seg?

– Ja, jeg tror de vil bli lei seg når det er over, sier han.

Jaimie forlot Cercei

I siste episode av sesong 7 ser vi at Jaime Lannister tar et skjebnevangert valg, da han til slutt bestemmer seg for å forlate søsteren og kjæresten Cercei Lannister. Coster-Waldau var fornøyd med avgjørelsen for sin rollekarakter.

– Det var på tide at han sier nei til henne. Det er også veldig trist, synes jeg. De har et forhold jeg tror på, og som forhold i den virkelige verden, er det vanskelig. Hvis du elsker noen, så kjemper du for forholdet. Hvis det er ekte kjærlighet, og det tror jeg at det er, så er det vanskelig å gå fra hverandre. Så det at han til slutt tar steget ... Det er ikke noe enkelt med dette, sier han, og fortsetter:

– Når han til slutt forlater henne, er det av den eneste grunnen han noen gang ville gjort det, og det samme som han sier i første sesong: Det jeg gjør for kjærligheten. Det skyldes kjærligheten for henne og deres ufødte barn. Men vil de noen gang møtes igjen? Hvem vet, sier Coster-Waldau.

Jon Snow og Daenerys fant hverandre

En annen stor tvist i siste episode av sesong 7, er at Daenerys og Jon Snow blir kjærester. Endelig skjedde det fansen hadde ventet på i syv sesonger.

– Dette er det viktigste forholdet noen av dem vil ha i sine liv. Et veldig definerende forhold, sier Emilia Clarke.

Det Jon Snow og Daenerys foreløpig ikke vet, er at de er i slekt. Daenerys er nemlig Snows tante. Da de siste teasertrailerne nylig ble sluppet, ble det spekulert i om de to fikk vite om slektskapet, og at det var derfor de begge så så melankolske ut.

– Liker du hvordan Danerys sin historie ender?

– Hmm ... Alle deler av denne siste sesongen er en veldig stor overraskelse, sier Clarke hemmelighetsfullt.

Det vi ellers kan lese ut av trailerne som er sluppet, er at de fleste av hovedpersonene samles på Winterfell, der det rustes opp til et stort slag. Sansa Stark ønsker Daenerys velkommen til Winterfell, og man kan også se at søskenparet Arya Stark og Jon Snow endelig møtes igjen. Veiene deres skiltes allerede i første sesong, så dette er en reunion fansen har ventet lenge på.

Første episode av sesong 8 kan du se på HBO Nordic og C More mandag 15. april.