HYLLET: Både Rihanna, Ice Cube og Pharrell Williams har uttrykt sorg på sosiale medier etter at det ble kjent at rapperen Nipsey Hussle var død.
HYLLET: Både Rihanna, Ice Cube og Pharrell Williams har uttrykt sorg på sosiale medier etter at det ble kjent at rapperen Nipsey Hussle var død. Foto: Matt Winkelmeyer

Rapper skutt og drept

Rapperen Nipsey Hussle (33) ble drept sør i Los Angeles søndag. To andre personer ble skadet i skyteepisoden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble rapperen Nipsey Hussle, som var Grammy-nominert tidligere i år, skutt og drept utenfor en klesbutikk han hadde eide, skriver CNN.

To andre personer ble skadet i skyteepisoden, opplyser politiet i Los Angeles. Hendelsen skjedde klokken 15:20 lokal tid.

Alle tre ofrene ble fraktet til sykehus, og Nipsey Hussle ble erklært død kort tid etter.

Samarbeidet med stjerner

Rapperen, som egentlig heter Ermias Davidson Asghedom, har tidligere samarbeidet med navn som Kendrick Lamar, Drake og Young Thug.

MØTE: Joshua King la ut dette bildet på Instagram mandag formiddag.
MØTE: Joshua King la ut dette bildet på Instagram mandag formiddag.

– Å ha sterke fiender er en velsignelse, skrev rapperen i sin siste Twitter-melding, samme dag som han ble drept.

Som tenåring ble rapperen medlem av gjengen Rolling Sixty Crips, som ble etablert i Los Angeles på midten av 70-tallet, noe han ikke har lagt skjul på i senere intervjuer.

– Det var som å bo i en krigssone, der folk døde på gatene, og alle var litt immune til det. Det kan kalles post-traumatisk stress, når du har folk som har vært i krig så lenge. Jeg tror Los Angeles lider av det, fordi det er ikke normalt, selv om vi forholder oss til det etterhvert, sa rapperen i et intervju i 2014.

Ifølge TMZ har rapperen de siste årene brukt mye tid på å hjelpe lokalsamfunnet for å hindre gjengkriminalitet.

Minnes av kjendisene

Både Rihanna, Pharrell Williams og Ice Cube har gått ut og uttrykt sine kondolanser etter at det ble kjent at rapperen var død.

– Du arbeidet for noe positivt for miljøet ditt hver gang du hadde muligheten til å uttrykke deg, og på grunn av det har du inspirert millioner. Millioner som vil holde opp ettermælet ditt for alltid. Hvil blant stjernene, skriver Pharrell Williams på Twitter.

Også den norske landslagsspilleren Joshua King minnes rapperen. Mandag formiddag la han ut et bilde på Instagram av seg selv sammen med Nipsey Hussle.