Spellemannsprisen:

Superstjernen Alan Walker (21) vil trappe ned – det er det én grunn til

Chateau Neuf (TV 2): Årets Spellemann Alan Walker (21) har bestemt seg for å ta et par steg tilbake fra rampelyset, og komme tilbake enda sterkere en senere tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets Spellemann er muligens den mest prestisjefulle prisen som deles ut under Spellemannsprisen.

Årets Spellemann er en vandrepokal som overrekkes fra fjorårets vinner, nemlig artisten Astrid S. I år var det Alan Walker (21) sin tur.

Vil trappe ned

Alan Walker har blitt en verdenskjent artist, han har over flere millioner avspillinger på ulike strømmetjenester. 21-åringen har samarbeidet med noen av verdens største artister, som blant annet australske Sia på låten «This is Acting».

Nå har gutten fra Fana i Bergen bestemt for å trappe ned.

– I år kommer jeg faktisk til å trappe ned litt på turneringen, det synes jeg er på tide, sa artisten etter utdelingen var ferdig.

Verdensstjernen har holdt over 130 til 180 konserter de siste årene, nå vil han gå ned betraktelig. Han har planer om å holde tallet nede på 75 konserter.

Walker har bestemt seg for å bruke mer tid på å pleie musikken, men også tilbringe mer tid med den nye kjæresten, Viivi Niemi.

– Det er viktig å ta vare på familien, venner og mine nærmeste. Kjæresten min har betydd alt, hun holder beina mine plantet på bakken og det føles helt fantastisk godt, sier Årets Spellemann-vinner til TV 2 og understreker at det er viktig å passe på seg selv i en slik bransje.

KJÆRESTER: Alan Walker og Viivi Niemi.
KJÆRESTER: Alan Walker og Viivi Niemi. Foto: Marius Gulliksrud

Årets Spellemann

Den norsk-britiske artisten ble oppdaget på Youtube, han lastet opp den første låta si i 2012. Alan Walker er kjent for hitlåter som «Faded», «Sing Me to Sleep» og «On My Way».

Sistnevnte har over 11 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

– De siste fire årene har vært helt surrealistiske. Alt føles som en drøm, å spre glede gjennom et felles språk, som er musikk, ønsker jeg å gi en stor takk til min manager og min kompis, Gunnar Greve, sa en gråtkvalt Walker.

Han takket også sin nærmeste familie, inkludert hans kjæreste, Viivi Niemi. Han avsluttet med å gi en stor takk til fansen.

– Det er helt fantastisk å vinne en slik pris, det er på en måte en payback, sier han til TV 2 etter utdelingen.