Saftig sjokoladekake i langpanne

En skikkelig saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Den passer like godt til bryllup som til barnebursdag.

Denne sjokoladekaken kan gjerne bakes dagen før den skal serveres. La den stå kjølig natten over og la kaken bli temperert før servering.

Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 26/ 28 cm.

Oppskrift

8 egg

9 dl sukker

500 g smeltet smør

12 dl hvetemel

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

6 ss kakao

5 dl melk

Glasur/sjokoladekrem:

300 g smeltet smør

7-8 ss kaffe

200 g mørk sjokolade/kokesjokolade

200 g lys sjokolade/melkesjokolade

500 g melis

4 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Varm stekeovn til 180 grader

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet smør (ca 30 grader)inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til en glatt røre. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne.

Stek i varm stekeovn(nederste rille) i 30-40 min.

Avkjøl kaken før glasuren smøres over.

Glasur/smørkrem:

Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen tilside og rør inn kaffe og hakket sjokolade og la sjokoladen smelte i smøret, ikke koke! Sikt i melis og vaniljesukker og visp til glasuren blir glatt og blank.

Smør eller lag «rosetter» med en sprøytepose over den avkjølte kaken. Pynt med friske bær/frukt eller mokkabønner eller seigmenn til barneselskap.