Lakseburger for små og store
Wenche lager lakseburger servert med gulrot- og epleråkost og chillimajones.
[Sponset innlegg]
Lakseburgere servert med gulrot- og epleråkost og chilimajones.
Til 4-6 fiskeburger
- 600-700 g skinn og benfri laksefilet eller annen type fisk
- 2 finhakkede sjalottløk
- 2 ss finhakket koriander eller persille
- 2 ss finhakket gressløk
- salt og kvernet pepper
- Melange flytende margarin til steking
Råkost
- 2-3 gulrøtter
- 2 epler
- saft av 1 sitron
- sukker eller honning
Chilidressing
- 2 ss yoghurt naturell
- 2 ss Mills majones
- 2-3 ss sweet chilisaus
- ½-1 ts red currypaste (eventuelt 1 krm chilipulver)
- Koriander (kan sløyfes)
Laksen bør være iskald. Finhakk laksen eller kjør den grovt (kun kort tid) i en foodprocessor. Tilsett finhakket sjalottløk, hakkede urter, salt og pepper. Bland sammen til «farsen» henger sammen. Form fire jevne burgere.
Stek i stekepanne eller på grillen (pensle burgerne med flytende margarin eller olje før de legges i varm, litt over middels varm, stekepanne. Ikke snu burgerne før de har fått stekeskorpe).
Chilidressing
Rør sammen majones og yoghurt og smak til med chilisaus, currypaste, saft fra lime og frisk koriander (kan sløyfes).
Server burgerne på en skive ristet/stekt grovt brød eller i grovt hamburgerbrød.