Derfor var kjendismoren skeptisk til at Sebastian deltar i The Voice

Sebastian (22) måtte overbevise moren, Merete Lingjærde, om at det var en god idé å bli med i The Voice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er egentlig en idrettsgutt, så jeg har ikke stått så mye på scenen fra før av, begynner 22-åringen Sebastian Lingjærde Ferraz.

Likevel er han nå blant topp 19 og klar for liverunder i The Voice på TV 2.

– Her står jeg uskolert og har kommet meg til livesendinger i The Voice. Det er jo helt uvirkelig. Jeg må bare gjøre alt jeg kan for å bevise at jeg har en plass her, sier han.

– Mamma var skeptisk

TV 2 møter ham like før han skal på sin første time hos sangpedagog.

– Det er mamma som har booket, så nå skal det synges, for å si det sånn, sier Ferraz.

Han legger ikke skjul på mamma og Skal vi danse-dommer Merete Lingjærde (56) ikke var helt overbevist da at han fortalte at hadde meldt seg på sangkonkurransen.

– Mamma var sykt skeptisk. Siden dag én på The Voice har hun sagt: «Regn med at du ryker». Så hun er streng, men på en bra måte. Hun vil ikke at jeg skal gjøre noe jeg angrer på, forklarer Ferraz.

Det måtte litt overbevisning til før dansedommeren forsto at han mente alvor.

– Jeg fortalte henne hvor mye jeg ville det her, og da skjønte hun det ganske fort. Mamma er veldig på at dersom man skal gjøre noe, så skal det gjøres ordentlig, forklarer Sebastian og legger til:

– Det er noe av det jeg elsker med mamma og pappa; de er superrealistiske. De er ikke optimistiske dersom det ikke er grunn til det, forteller 22-åringen.

– Kjente på presset

Som sønn av to av de viktigste navnene i det norske dansemiljøet, dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo, Merete Lingjærde, og jazzdanseren Toni Ferraz, er han klar over at det må jobbes hardt for å nå toppen.

– Er du ikke god nok, så må du trene mer. Det lærte jeg fra tidlig alder, konstaterer han.

Derfor ble det heller ikke dans, men fotball, som ble hans lidenskap i ungdomsårene.

– Jeg prøvde jo meg litt på hip-hop og breakdance som barn, men det er litt å leve opp til når du har etternavnene Lingjærde og Ferraz. Mange tror det er en fordel, men jeg kjente mer på det presset. Jeg måtte finne noe eget, forteller 22-åringen.

Gode råd fra mamma

Med årene ble musikk og sang en større del av livet hans, og nå ønsker han å gi jernet for å kapre tittelen «Norges beste stemme» i The Voice.

Han vedkjenner at det er betryggende å ha mamma i kulissene.

– Hun er en god støttespiller for meg. Mamma har mye erfaring med TV og hvordan man skal håndtere søkelyset på godt og vondt. Hun vet naturlig nok hvordan man skal te seg og bevege seg på en scene, så hun har gitt meg mange råd underveis, forklarer Sebastian.

Skyggesiden ved å ha en mor som er kjent fra TV-bransjen, er at folk beskylder ham for skittent spill.

– Det er flere som skriver at jeg går videre bare fordi jeg er sønnen til Merete Lingjærde. Det er bare tull! Snakk om å undervurdere mentorene! Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere på det engang. Jeg må bare le, sier han.

Se Sebastian og de andre deltakerne på Team Yosef og Team Lene i sesongens første livesending av The Voice fredag klokken 19.30 på TV 2 og TV 2 Sumo.