DELER MED FANSEN: Skuespiller Emilia Clarke på den røde løperen under Oscar utdelingen i Hollywood. I et nytt intervju avslører hun at hun har vært alvorlig syk.
DELER MED FANSEN: Skuespiller Emilia Clarke på den røde løperen under Oscar utdelingen i Hollywood. I et nytt intervju avslører hun at hun har vært alvorlig syk. Foto: Mario Anzuoni/ REUTERS/ NTB scanpix

«Game of Thrones»-stjernen måtte hjerneopereres: – Jeg holdt på å miste livet

Skuespiller Emilia Clarke (32), som spiller dragedronningen Daenerys Targaryen i HBO-serien «Game of Thrones», avslører at hun holdt på å dø etter første sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fantasyserien Game of Thrones ble raskt en av verdens mest populære serier.

Mens vi venter på den åttende og siste sesongen av serien avslører en av hovedstjernene en brutal nyhet for fansen.

Skuespiller Emilia Clark (32), for mange bedre kjent som Daenerys Targaryen, var bare 24 år da hun i 2011 fikk hjerneblødning under en treningsøkt i London.

– I det mine barndomsdrømmer var i ferd med å bli oppfylt, holdt jeg på å miste både forstanden og livet, skriver hun i The New Yorker.

Hun tilføyer at hun aldri har snakket om dette offentlig.

Nakenscener bidro til stress

Clarke fikk hjernehinneblødning, som kan være livstruende. Hun slet med å uttale sitt fulle navn i flere uker etter den første operasjonen.

Skuespilleren sier hun har vært frisk hele livet, men at et høyt stressnivå satte helsen hennes i fare. Hun sier at stadige spørsmål om Targaryens nakenscener bidro til stressnivået.

Den andre operasjonen, som var langt mer omfattende og involverte åpning av hodeskallen, skjedde etter at Clarke fullførte innspillingen av den tredje sesongen av serien, som er basert på George R.R. Martins bøker.

– Det så ut som om jeg hadde vært gjennom en verre krig enn det Targaryen noensinne opplevde, skriver Clarke.

Skuespilleren skriver også at hun hele tiden frykter kognitive vansker som følge av blødningene, men fastslår at hun i dag er frisk. I flere år har Clarke klart å holde helseproblemene hemmelig, med ett unntak.

– Seks uker etter operasjonen, ringte The National Enquirer og spurte om det, og jeg nektet for at det stemte, skriver hun.

Stjernen får se sin norske dobbeltgjenger for første gang:

Tilbake på skjermen

Om under én måned er det tid for den aller siste Game of Thrones-sesongen.

Selv om HBO har varslet flere spinn-off-serier, skal det settes et punktum for historien. Mange spør seg derfor om hvem som vil ende opp på jerntronen – om det da i det hele tatt er igjen noen jerntrone når det hele er over.

Da TV 2 møtte noen av Game of Thrones-stjernene i London tidligere denne våren, kunne Emilia Clark si følgende om avslutningen:

– Hver eneste del av denne sesongen er en stor overraskelse. Det virker som at alle som ser på Game of Thrones heier på hver sine hovedpersoner, og det kommer nok til å bli krangling om hva man synes om slutten, sier hun.

Står opp fra de døde?

Spekulasjonene om avslutningen fikk også fart på seg etter sommer, da Clarke og medskuespiller Jason Momoa dukket opp på et Game of Thrones-arrangement sammen.

Og ikke nok med det. De ga også fansen blod på tann da de poserte på Jerntronen sammen under samme arrangement.

Momoa er kjent fra den aller første sesongen av serien, der han spilte dothraki-lederen Khal Drogo.

Daenerys og Khal Drogo hadde et kjærlighetsforhold som endte med tragedie. Drogo døde, og Daenerys gjenoppsto som dragedronning i likbålet hans. Siden har ikke Drogo blitt sett i serien.