John Lundvik stiller ikke bare med ett, men to bidrag til Eurovision 2019 i Tel Aviv.
John Lundvik stiller ikke bare med ett, men to bidrag til Eurovision 2019 i Tel Aviv. Foto: Andrea Southam

Favorittstempel:

Svensken stiller med to låter i årets Eurovision

SKAVLAN (TV 2): Sveriges bidragslåt «Too Late for Love» leverer gospelkor og feelgood-stemning. Dette kan bety hard konkurranse for norske Keiino i Tel Aviv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Lundvik sin første demo ble kalt en «pent innpakket bæsj». Nå stiller han med hele to bidrag til Eurovision-semifinalen i Tel Aviv.

Lundvik forteller om den tøffe veien mot semifinaleplass på Skavlan på TV 2 lørdag kl. 22:30, og på TV 2 Sumo nå.

Låta «Spirit In The Sky», fremført av trioen KEiiNO, skal representere Norge i den internasjonale semifinalen av musikkonkurransen Eurovision i Tel Aviv i Israel, den 16. mai.

Fra Sverige stiller John Lundvik, som blant annet har skrevet sangen som ble spilt i kronprinsesse Victorias bryllup.

«Pent innpakket bæsj»

Svenske John Lundvik drev med sprintløp før han valgte å satse på musikken. Som 24-åring la han løpeskoene på hylla, og reiste til hovedstaden Stockholm med 50 egenproduserte demo-CD-er.

Han hadde fått mange avslag og gitt avgårde nesten alle CD-ene før han banket på døren til låtskriver Jörgen Elofsson.

– Jeg tror han så et sted i øynene mine at: Hvis en gutt har reist helt ut hit, så vil han nok dette ganske mye, forteller Lundvik.

Han sier Elofsson ga han ett minutt til å vise hva han hadde. Han skalv på hånden i det han la CD-platen inn i spilleren.

– Jörgen trykker play. Og så stanser han CD-platen etter en stund, og så sier han uelegant: «Er det du som har skrevet?». «Det er som en pent innpakket bæsj». Og panikken da, er jo ganske overveldende.

Lundvik forteller at det var først da Elofsson fikk vite at det også var han som sang på demoen, at 24-åringen kunne puste lettere.

– Da sa han: «Vær her 11 i morgen, for jeg har jobb til deg», forteller artisten.

Kongelig bryllup

Det skulle bli den første av mange oppdrag artisten skulle få. John Lundvik forteller at han og Elofsson ble bedt om å skrive en sang til det kongelige bryllupet mellom svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2010.

– Vi hadde taushetsplikt. Jeg reiste hjem til foreldrene mine og broren min, og vi satt i stua og fulgte bryllupet, forteller Lundvik.

Han hadde ikke sagt et ord til foreldrene sine om at det var han som hadde skrevet låta som skulle spilles under seremonien.

– Og så kommer skjermen opp, og der står jo våre navn. «Skrevet av», sier han.

Lundvik imiterer hvordan moren nesten spyttet ut kaffen og pekte mot TV-en.

– De mistet helt fatningen. De trodde ikke det var sant. Men sånn ble det, smiler han.

Dobbelt bidrag

Den 36-år gamle artisten og låtskriveren sluttet ikke å overraske etter bryllupssangen. Han har nemlig ikke bare én finger med i spillet om den gjeve førsteplassen i Eurovision 2019.

Bidraget fra Storbritannia, «Bigger Than Us», fremført av Michael Rice, er også skrevet av Lundvik.

– Du skal jo da konkurrere mot deg selv i Tel Aviv. Hvem vinner?

– Sverige vinner, avslutter Lundvik med et smil.

Sverige og Norge skal konkurrere i den andre semifinalen i Tel Aviv den 16. mai. Storbritannia er å se i finalen den 18. mai, men hvem som blir Michael Rice sin konkurrent den dagen, gjenstår å se.