TV-STJERNER: Fra venstre Herman Tømmeraas, Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston. Foto: Netflix
TV-STJERNER: Fra venstre Herman Tømmeraas, Ylva Bjørkaas Thedin, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Jonas Strand Gravli og David Stakston. Foto: Netflix

Ny Netflix-serie med Skam- og Heimebane-stjerner

I Netflix' nye TV-serie Ragnarok spiller norske stjerner kjent fra både Skam og Heimebane.

Tirsdag lanserte Netflix sin første internasjonale TV-serie på norsk: Ragnarok.

I hovedrollene finner man blant annet skuespillerne Herman Tømmeraas (21), David Stakston (19) og Theresa Frostad Eggesbø (21), som alle er kjent fra NRK-serien Skam.

Også Emma Bones (20), som er kjent fra NRK-serien Heimebane, og Jonas Strand Gravli (27), som spiller i Netflix' film om 22. juli, har sentrale roller i TV-serien.

Den sjette skuespilleren i gjengen er Ylva Bjørkaas Thedin (16), kjent fra den norske spillefilmen Føniks.

Spilles inn i Norge

Innspillingen har allerede startet i Odda, skriver Bergens Tidende.

Også erfarne skuespillere som Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Line Verndal, Fridtjov Såheim og Bjørn Sundquist er med i serien, skriver VG.

Norrøn mytologi

Netflix beskriver TV-serien som et oppvekst-drama som vil bygge på en ny vri av norrøn mytologi. Handlingen er satt til en videregående skole i den fiktive bygda Edda i Norge.

TV-serien vil handle om innbyggerne i den lille bygda, som opplever en verden som er preget av klimaendringer. Men innbyggerne viser seg å ikke være slik de utgir seg for, heter det i Netflix' beskrivelse av TV-serien.

Ragnarok er den første norskspråklige dramaserien som i sin helhet finansieres av Netflix.

Det er danske Adam Price i produksjonsselskapet Sam Productions som skal produsere serien.

Ragnarok skal lanseres i samtlige 190 land som Netflix opererer i, og TV-serien skal dubbes til ti språk, ifølge NRK.