HBO med gladmelding om siste Game of Thrones-sesong

Sjekk hvor mange minutter du har igjen av TV-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om under én måned er det tid for premieren av den åttende og aller siste Game of Thrones-sesongen.

Selv om HBO har varslet flere spinn-off-serier, skal det settes et punktum for historien. Mange spør seg derfor om hvem som vil ende opp på jerntronen – om det da i det hele tatt er igjen noen jerntrone når det hele er over.

Nå har HBO og C More kommet med store avsløringer om den siste sesongen – nå er det nemlig offisielt akkurat hvor mye tid du har igjen å se av fantasyserien.

Se traileren øverst i saken.

Og dette er en gladmelding til fansen – den er nemlig lenger enn det som var forventet.

Episoder lange som spillefilmer

FØRSTE GLIMT: Dette bildet fra sesong 8 ble sluppet av HBO og C More i februar. Foto: HBO Nordic / C More
FØRSTE GLIMT: Dette bildet fra sesong 8 ble sluppet av HBO og C More i februar. Foto: HBO Nordic / C More

Det har lenge vært kjent at serien skal rundes av med kun seks episoder. Det som derimot er en positiv nyhet, er at det er seks lange episoder.

Det betyr at du har igjen syv timer og 20 minutter før serien er over.

Episodene er nemlig gjennomsnittlig 1 time og 12 minutter lange og fire av episodene er like lange som en spillefilm. Dette er svært lange episoder til å være en tv-serie.

Så lange er episodene

  • Episode 1: 54 minutter
  • Episode 2:58 minutter
  • Episode 3: 1 time og 22 minutter
  • Episode 4: 1 time og 18 minutter
  • Episode 5: 1 time og 20 minutter
  • Episode 6: 1 time og 20 minutter

I forrige sesong var gjennomsnittslengden på episodene på litt under én time, melder Streamingguiden. Den korteste var 47 minutter, og den lengste var 1 time og 16 minutter. Det betyr at den kommende sesongen er langt mer fyldig.

Når det gjelder innholdet i den siste sesongen, har HBO derimot holdt kortene tett til brystet. Det har foreløpig ikke lekket ut noe fra produksjonen, og det eneste vi har å forholde oss til, er en kort trailer på i underkant av to minutter.

– Kommer til å bli krangling om slutten

Da TV 2 møtte noen av Game of Thrones-stjernene i London tidligere denne våren, kunne Emilia Clarke (32), som spiller Daenerys Targaryen, si følgende om avslutningen:

LIKE: Amalie og Daenerys har mange likhetstrekk. Foto: Stella Pictures og C More/HBO
LIKE: Amalie og Daenerys har mange likhetstrekk. Foto: Stella Pictures og C More/HBO

– Hver eneste del av denne sesongen er en stor overraskelse. Det virker som at alle som ser på Game of Thrones heier på hver sine hovedpersoner, og det kommer nok til å bli krangling om hva man synes om slutten, sier hun.

Hun ble også svært sjokkert da TV 2 viste henne bilde av norske Amalie Snøløs (22), som har svært mange likhetstrekk med Daenerys.

I videoen kan du høre Emilia Clarkes reaksjon når hun får se Snøløs for første gang. Du kan også se hvordan Amalie reagerer på det hele: