Niklas Baarli ble drapstruet på grunn av legning: – Han ringte meg hver natt

God kveld Norge (TV 2): Radioprofil Niklas Baarli (30) har flere ganger opplevd å bli hetset og truet for å være homofil, og mener kampen for homofiles rettigheter er langt fra over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Radioprogramleder Niklas Baarli (30) er for tiden aktuell i TVNorge-programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

Når God kveld Norge møter Baarli og kjæresten gjennom åtte år, Benjamin Silseth (28), forteller 30-åringen at man som et kjent ansikt og åpen homofil ofte blir utsatt for hets på grunn av legning.

– Man skal liksom ikke stikke hodet så veldig langt frem før man oppdager at det er ganske mye grums der ute, sier Baarli.

Se God kveld Norge lørdager klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Ble truet på livet

Tilbake i 2012, opplevde Radio1-profilen en episode han sent glemmer.

Baarli hadde vært programleder for P3aksjonen, som dette året samlet inn penger for homofile og deres rettigheter. På vei hjem får han en telefon fra en mannsperson.

– Han sa at alle homser skulle dø, og det skulle jeg også. Så ringte han hver natt, på samme tidspunkt, og gjentok det samme, forteller Baarli.

– Da blir man litt nervøs. Han vet hvem jeg er, men jeg aner ikke hvem han er, legger han til.

– Kampen er ikke over

Senest i november opplevde han nok en ubehagelig episode.

– Da kommer det en bil kjørende, senker farten, drar ned vinduet – jeg gjetter på at han kjenner meg igjen – og roper homsejævel. Det er jo beint frem homohat. Det er bare trist egentlig, sier Baarli.

Mannen fra episoden i 2012 fikk sin dom to år senere.

– Han ble faktisk dømt for hatkriminalitet, så det finnes jo faktisk rettferdighet i verden, sier Baarli.

Men både han og kjæresten er klar på at kampen er langt fra over.

– Det mest provoserende er jo folk som sier sånn: «Hvorfor maser de sånn om de homogreiene, den kampen er jo ferdig for lengst», og dette er jo bevis på at det er den faktisk ikke, avslutter Baarli.

Se God kveld Norge lørdager klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.