Farmen kjendis-kokkene lager sveler med multekrem
Farmen kjendis og restaurant Vaaghals sin kjøkkensjef, Christer Rødseth, lager Egg Benedict og sveler med Ronald Pulk – servert med multekrem med bær fra Kautokeino.
Sveler
- 4 egg
- 3,5 dl sukker
- 1 liter kefir
- Ca 8 dl hvetemel
- 2 små ts hornsalt
- 2 små ts natron
- 75 g smør
Alt røres sammen, smøret smeltes og has i tilslutt! Stekes på takke (på meteortakke er det perfekt å steke på 5). Avkjøles før servering. Kan serveres med smørkrem om ønskelig.
Multekrem
- 5 dl kremfløte
- 200 g multer eller multesyltetøy
- Sukker etter smak
Pisk fløte og bland i multer.
Smak eventuelt til med sukker om det trengs.
Egg Benedicts
- 4 egg
- 2 skiver brioche
- Hakket gressløk
- Maldonsalt
- 4 blader crispysalat
Kok opp vann med litt eddik og salt. Skru ned temperaturen og pisk i vannet for å få sirkulasjon. Ha i klekte egg, ett og ett, og la de ligge i vannet på middels varme i 3-4 minutter.
Stek briochen i en stekepanne eller i en brødrister, før salat, egg og saus legges over.
Hollandaise
- 2 eggeplommer
- 1 sjalottløk
- 2 ts eddik
- Saften av 1/2 sitron
- 200 g smør
- 2 ss kaldt vann
- salt til smak
- finhakk sjalottløk
Ha eggeplommer, sjalottløk, eddik og sitron i en kjele med litt vann.
Smelt smøret.
Pisk eggemassen på medium temperatur til massen er tykk (ca 82 grader) skru av platen.
Spe så med varmt smør under konstant omrøring. Spe med litt vann ved behov. Smak til med syre og salt etter behov.