DØDE: Jan-Michael Vincent (foran) er død, 73 år gammel. Han var en av stjernene i TV-serien «Airwolf».
DØDE: Jan-Michael Vincent (foran) er død, 73 år gammel. Han var en av stjernene i TV-serien «Airwolf». Foto: HrAtsuo/Wikipedia

«Airwolf»-stjerne (73) døde brått

Jan-Michael Vincent hadde en omfattende Hollywood-karriere i tre tiår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespilleren Jan-Michael Vincent (73), kjent fra TV-serien «Airwolf», er død, melder TMZ.

I tre tiår hadde Vincent en omfattende karriere i Hollywood, i serier som «Bonanza», «Kruttrøyk» og «Lassie», samt filmer som «Hooper» og «Hard Country».

Han ble nominert til Golden Globe to ganger, i 1971 og 1984, ifølge BBC.

Vincent hadde en av hovedrollene i action- og science fiction-serien der det høyteknologiske helikopteret «Airwolf» ble brukt i å løse farlige oppdrag under den kalde krigen.

Hjerteinfarkt

Første «Airwolf»-episode ble vist på amerikansk TV i 1984, mens i Norge var det TV-Oslo som viste de første episodene i 1986. TV3 begynte å sende agentserien i 1988.​

Jan-Michael Vincent spilte karakteren kaptein Stringfellow Hawke, en frilansagent for den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA, som var pilot på det supersoniske helikopteret.

TV-serien gjorde ham til stjerne, og han ble den best betalte skuespilleren med 200.000 dollar per episode. Serien varte bare noen sesonger, mye på grunn av Vincents omfattende kokainmisbruk.

Ifølge kjendisnettstedet TMZ døde Vincent av et hjerteinfarkt mens han var innlagt på et sykehus i Nord-Carolina. Dødsattesten viser at TV-stjernen døde i løpet av få minutter. Han ble senere kremert uten å bli obdusert.