TOPPER LISTA: Forbes har kåret Kylie Jenner (21) til verdens yngste milliardær.
TOPPER LISTA: Forbes har kåret Kylie Jenner (21) til verdens yngste milliardær. Foto: VALERIE MACON/AFP/NTB scanpix

Kylie (21) er verdens yngste milliardær

21-åringen solgte sminke for nærmere en halv milliard kroner på seks uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har forbigått Facebook-sjefen Mark Zuckerberg, som ble dollarmilliardær som 23-åring.

Nå er Kylie Jenner kåret til verdens yngste milliardær, skriver det amerikanske magasinet Forbes.

– Jeg forventet ingenting, og kunne ikke forutse dette. Anerkjennelsen føles godt. Det er et godt klapp på skulderen, sier Kylie Jenner til Forbes om kåringen.

21-åringen omtales av det anerkjente tidsskriftet som den yngste selvgjorte milliardæren noen sinne.

Hun grunnla i 2015 kosmetikkmerket Kylie Cosmetics, som tok verden med storm.

En distribusjonsavtale hun inngikk i 2018, sørget for at omsetningen skjøt i været. For bare seks uker etter at avtalen med Ulta var inngått, hadde 21-åringen solgt sminke for nærmere en halv milliard kroner, skriver Forbes.

– Jeg dukket opp i noen butikker, og opptrådte i sosiale medier. Jeg gjorde det jeg vanligvis pleier. Og det virket, sier hun til Forbes.

Mektig på internett

Hun legger ikke skjul på at innflytelsen på internett har spilt en viktig rolle.

I 2018 kom Kylie Jenner på listen til Time Magazine over de 25 personene med størst innflytelse på internett.

Da Jenner postet et bilde av datteren Stormi Webster på Instagram, satte hun ny rekord i antall likerklikk på et bilde på bildedelingstjenesten noen sinne.

I oktober bladde 21-åringen og kjæresten opp 110 millioner kroner for sitt nye hjem i Beverly Hills.

Kylie er datteren til Caitlyn Jenner og en sentral karakter i realityserien «Keeping up with the Kardashians». Gjennom serien ble hun verdenskjent allerede som niåring.

Fortsatt verdens rikeste

Den norske laksearvingen Gustav Magnar Witzøe er verdens rikeste person under 30 år, med en beregnet formue på nær 26 milliarder kroner, skriver E24.

14 av de 20 rikeste på Forbes-listen kommer fra USA.

Amazon-eier Jeff Bezos er fortsatt verdens rikeste person, foran Microsoft-gründer Bill Gates og investor Warren Buffett, ifølge Forbes.

Bezos' formue har økt med 19 milliarder dollar siden Forbes la frem sin forrige liste for ett år siden. 55 år gamle Bezos er nå god for 131 milliarder dollar.

Gates' formue har vokst med 6,5 milliarder dollar til 96,5 milliarder dollar i samme tidsrom.

Buffet inntar tredjeplassen med en formue på 82,5 milliarder dollar, en nedgang på 1,5 milliarder dollar.

Toppsjef Bernard Arnault i det franske luksusselskapet LVMH befester fjerdeplassen. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg faller tre plasser, fra femte til åttende plass.

Den mexicanske forretningsmannen Carlos Slim, Zara- og Inditex-grunnlegger Amancio Ortega fra Spania, og Oracles medgrunnlegger Larry Ellison, har rykket forbi Zuckerberg.

Trump rykker opp

President Donald Trumps formue er anslått til 3,1 milliarder dollar, uendret fra i fjor. Trump rykker likevel opp 51 plasser på oversikten, fra 766. plass til 715. plass. 994 på fjorårets liste har fått sin anslåtte formue redusert og falt nedover på listen.

Trump er ikke den rikeste folkevalgte politikeren i USA. Den tittelen går til J.B. Pritzker, en demokrat som overtok som guvernør i Illinois i januar. Pritzker er hotellkjeden Hyatts arving og har en anslått formue på 3,2 milliarder dollar. (TV 2/NTB)