Wenches grove pannekaker med sprøstekt bacon og eple- og gulrotsalat med blåbær
Man blir sjelden mer populær enn når man disker opp med pannekaker til middag. Prøv Wenches grove variant med deilig tilbehør.
[Sponset innlegg]
Du trenger:
• 6 egg
• 6 dl mel, gjerne like deler fint og grovt mel
• ca 1 l melk (begynn med 9 dl)
• ¾ ts salt
• 2 ss flytende Melange + evt. litt til steking.
Slik gjør du:
Visp sammen alle ingrediensene til en glatt røre. La pannekakerøren svelle i 8-20 min.
Stek pannekaker i panne, evt. med litt flytende Melange i pannen hvis pannekakene fester seg i pannen.
Brett sammen de stekte pannekakene og legg over i et ildfast fat med lokk slik at de holder seg varme til servering.
Varm stekeovnen til 220 grader. Legg tynne baconskiver på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i varm stekeovn 5-7 min til baconet er sprøtt. Legg baconet på kjøkkenpapir, da trekkes overflødig fett ut .
Eple og gulrotsalat med blåbær
• 2-3 revne gulrøtter
• 1 revet eple

• evt. 2 ananasringer hakket eller i biter
• 1 dl yoghurt, evt. rømme
• 1 dl majones
• saften av 1/2 sitron
• ½ -1 ts sukker
• blåbær
Bland sammen revne gulrøtter, eple og ananas.
Bland sammen majones og yoghurt, og smak til med sitronsaft, sukker og lake fra ananas. Bland alt lett sammen, evt. 1-2 ts mangochutney.
Dryss over friske blåbær.