FØDT I FEIL KROPP: Emma Ellingsen gleder seg til å kunne kjønnsopereres.
FØDT I FEIL KROPP: Emma Ellingsen gleder seg til å kunne kjønnsopereres. Foto: TV 2

Nå skal Emma (17) kjønnsopereres – men det er én ting hun gruer seg til

God kveld Norge (TV 2): Operasjonen vil gjøre meg hel, sier Youtube-fenomenet Emma Ellingsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emma Ellingsen (17) ble for alvor kjent i TV 2-serien Født i feil kropp. I høst var hun også med i serien Generasjon Z på TV 2 Sumo.

Det sistnevnte programmet fulgte norske ungdommer på vei opp og frem. I serien har Ellingsen sagt at hun ønsker å leve av Youtube og sosiale medier.

Det er derimot én drøm som troner høyest av alle.

Se God kveld Norge lørdager klokken 22.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

– Det kommer til å gjøre meg hel

For de fleste markerer 18-årsdagen et skifte, man kan kjøre bil og kjøpe alkohol. For Ellingsen betyr 18-årsdagen noe annet og muligens noe langt viktigere.

Hun blir nemlig gammel nok til ta en kjønnskorrigerende operasjon.

– Jeg tenker at det er noe som må bli gjort for at jeg skal være «complete» på en måte. Jeg tenker det må være deilig å kunne gå i en vanlig bikini eller badedrakt liksom, sier Ellingsen.

Emma Ellingsen blir i 2019 gammel nok til å ta en kjønnskorrigerende operasjon
Emma Ellingsen blir i 2019 gammel nok til å ta en kjønnskorrigerende operasjon Foto: Joakim Kleven

Den unge influenceren har over 20 millioner videovisninger. Gjennom Youtube har hun blant annet delt hvordan det er å være født i feil kropp.

Hun begynte endringen med pubertetsutsettende tabletter og da hun fylte 16 år begynte Ellingsen å ta kvinnelige hormontilskudd.

– Det kommer til å fungere veldig fint. Litt som å være født med en vagina, men du får ikke mensen, sier Ellingsen om den kommende operasjonen.

Fra gutt til jente
​​Ellingsen så en amerikansk dokumentar om det å være født i feil kropp. Dette ble et oppklarende øyeblikk.

– Før det hadde jeg ikke hørt om noen som var født i feil kropp. Så da sendte jeg en melding til mamma og sa: Jeg vil bli jente, sier 17-åringen.

Moren til Ellingsen sier prosessen til datteren har vært veldig fin og lærerik.

– Det som er aller viktigst er at barn får være seg selv. Uansett hva det er, følg de, hør på dem, sier mamma Tina.

Fremtiden

Når det kommer til kjærester har ikke Ellingsen tenkt så altfor mye på akkurat det. Hun sier derimot hun er heldig som aldri har forelsket seg.

Om det er én ting hun gruer seg til, så er det noen av samtalene hun må ha etter operasjonen. Det å fortelle en fremtidig flamme at hun ble født i en guttekropp, tror hun kan bli vanskelig.

– Jeg tror jeg hadde vært mye mer komfortabel i et forhold hvis jeg hadde tatt den operasjonen. Jeg vet jo på en måte at jeg liker gutter, men så har jeg jo aldri sagt at jeg kun liker gutter, for man vet jo aldri. Det kan jo være sånn at man en dag forelsker seg i det samme kjønn. En dag kommer jeg til å bli forelsket og leve et lykkelig liv. Så den tid, den kommer.

Til høsten blir TV-profilen myndig. Datoen for operasjonen er ikke satt, men hun har blitt henvist til en kirurg.

– Nå er målet litt nærmere, og da er det bare å få det gjort og leve det livet man skal, sier moren om datteren.

Ellingsen har sluttet på skolen for å følge drømmen som influencer. Ved å slutte på skolen har 17-åringen fått ekstra tid til å lage Youtube-videoer og prøvd seg litt som modell.

– Noen ganger kunne jeg vel ønske at folk ikke visste, at jeg hadde gått på skolen og levd et normalt liv. Men så tenker jeg det er viktig for andre at jeg har kommet frem med min historie, og det gjør det liksom verdt det, sier Ellingsen.