Lisa Tatjana i The Voice og will.i.am (Foto: Robert Dreier Holand/TV  2)
Lisa Tatjana i The Voice og will.i.am (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)

The Voice-Lisa fikk privat videohilsen fra will.i.am

– Jeg følte at jeg fikk enda mer å bevise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Mei Ling Noer

Da Lisa Tatjana Frimannslund (26) stilte til «The Voice»-audition i Nydalen Studios i Oslo, var det en helt spesiell overraskelse som ventet henne. Programleder Øyvind Mund hadde nemlig med seg en videohilsen fra den grammyvinnende artisten will.i.am (38), som blant annet er kjent fra the Black Eyes Peas.

– Yo, hva skjer'a Lisa? Hei, Norge, vet dere hvor fantastisk Lisa er? Lisa var den første personen som sang på «This is love», det er det mange som ikke vet. Lisa spilte inn #willpower med meg. For meg er Lisa familie, og jeg håper at hun vinner. Og selv om hun ikke vinner, kommer hun alltid til å ha et hjem her. Jeg håper jeg får jobbe med Lisa på albumet hennes! sier den amerikanske superstjernen i videoen du kan se ovenfor.

Der kan du også se en smakebit av Lisas «The Voice»-audition.

Meldte seg på «The Voice» på grunn av will.i.am

Lisa forteller til tv2.no at hun ble kjent med artisten via bandet LMFAO.

Capital FM Summertime Ball 2013. Will.I.am attending the 2013 Capital FM Summertime Ball, Wembley Stadium, London. URN:16758825 (Foto: Doug Peters/Pa Photos, © Doug Peters)
– De traff jeg først i London, og så spilte jeg inn en låt med dem. Det er en morsom låt som jeg var med på mest for gøy. LMFAO er signert av will.i.am, så da jeg var i studio med dem i USA, så traff jeg ham. Jeg ble kjent med ham og fikk lov til å prøve meg. Jeg hjalp med det kreative, og hadde en rådgiverrolle og koret også, forteller 26-åringen.

Will.i.am, som egentlig heter William James Adams, er mentor i britiske «The Voice», som gikk på skjermen i fjor. Det er en av grunnene til at Lisa i det hele tatt meldte seg på den norske versjonen.

– I høst besøkte jeg dem i London mens de spilte inn «The Voice». Da husker jeg at han snakket så varmt om det, og han var så glad i konseptet. Han gjør det jo gratis. Det imponerte meg at det finnes en sånn dedikasjon. Og da bestemte jeg meg for å melde meg på i Norge. Jeg hadde egentlig tenkt til å overraske ham, men så ble det jo helt motsatt! ler hun.

– Forferdelig skummelt

FILE - In this Dec. 9, 2011 file photo, singer RedFoo, center, and LMFAO perform at Z100's Jingle Ball concert at Madison Square Garden in New York. When LMFAO released its sophomore album, "Sorry for Party Rocking," it only sold 27,000 units in its first week. But almost a year later, the album is approaching platinum status thanks to the monster hits "Party Rock Anthem" and "Sexy and I Know It," and fans connecting more with the wild, party-boy vibe of the duo. (AP Photo/Evan Agostini, file) (Foto: Evan Agostini/Ap photo, © EA CL**NY**)
Fredag kveld får vi se hvordan det går når Lisa tar steget ut på den norske scenen, foran mentorene Lene Nystrøm, Tommy Tee, Espen Lind og Sondre Lerche. Selv om sangeren altså har koret for flere internasjonale artister tidligere, var det en nervepirrende opplevelse.

– Det var forferdelig skummelt! Det var en ganske spent stemning backstage blant alle deltakerne, sier hun til tv2.no.

– Det var selvfølgelig veldig hyggelig å få en fin hilsen rett før jeg skulle på scenen, men jeg følte også at jeg fikk litt ekstra press på meg, og at jeg fikk mer å bevise og mer å tenke på før jeg skulle synge, fortsetter hun.

Will.i.ams video skapte heldigvis ikke bare nerver.

– Jeg ble samtidig litt betrygget på grunnlag av det han sa. Han sa jo at det ikke gjorde noe om jeg ikke vant, og det lettet på litt av det presset, sier Lisa.

Se alle sesongens blind auditions her!

Sommerfugler i magen

26-åringen håper nå at fredagens TV-opptreden kan være starten på en drøm.

– Jeg håper jo det ender med at jeg får lov til å drive med musikk på fulltid. At jeg får jobbe med det jeg bryr meg aller mest om.

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?

– Jeg synes det har vært kjempegøy å se de andre deltakerne på TV. Men jeg vet ikke helt hvordan det blir med meg selv. Jeg føler at det sikkert kan bli litt sårbart. Det blir sikkert kjekt. Jeg har litt sommerfugler i magen, som ikke helt klarer å bestemme seg for om de gruer seg eller gleder seg.

Se de norske mentorene opptre sammen på «The Voice»-scenen her:

Du kan se hvordan det går med Lisa i «The Voice» fredag klokken 20.00 på TV 2.