Slutt for Fjorden Cowboys: – Det er vemodig og trist, men samtidig godt

Odda (TV 2): Leif Einar «Lothepus» Lothe og Joar «Levemann» Førdes Fjorden Cowboy-eventyr avsluttes etter denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag neste uke er det premiere på sjuende sesong av serien Fjorden Cowboys. Nå er det også avgjort at dette blir den siste.

– Det har vært veldig kjekt. En har jo fått oppleve mye rart, sier den ene av «cowboyene» Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) når TV 2 møter ham i Odda-sentrum.

Kompanjongen Joar «Levemann» Førde (39) innrømmer at det blir litt rart at eventyret straks er over.

– Det er litt vemodig og trist, men samtidig blir det godt bare å kunne tenke på seg selv og sine igjen, sier han.

Årets sommer blir den første på lenge hvor han kan ta med samboeren Sigrid og barna deres på en ordentlig ferie. Det gleder han seg til.

I KJENT STIL: Lothepus hjemme i Odda. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
I KJENT STIL: Lothepus hjemme i Odda. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

– Det spiller ingen rolle hvor vi drar, så lenge vi er sammen, sier han.

– Vi var oss selv

Det er nå fem år siden kameratene entret TV-skjermen og sprengte seg vei inn i nordmenns hjerter. Førde har en viss formening om hvorfor serien ble såpass godt tatt imot.

– Leif Einar og jeg var oss selv. Vi viste en side av Norge som veldig mange kjente seg igjen i. Samtidig som vi gjorde det hele på en ganske frisk måte, sier han og smiler lurt.

Det hele begynte som et prosjekt i regi av Joars søskenbarn Hildegunn Wærness, hvor et filmteam fulgte dem rundt i hverdagen og dokumenterte de sprellene de fant på.

TV-seerne har fått følge kameratene og arbeidskollegene på sprengningsoppdrag og andre finurlige arbeidsoppgaver som måtte dukke opp underveis. For ikke å glemme alle de fartsfylte og elleville reisene i inn- og utland.

Fest i Fjorden-stil

Fredag holdes det kombinert premiere- og avslutningsfest for serien på Iris Scene i Odda.

Billettene ble revet vekk på to dager, og når TV 2 møter Lothepus, er han i gang med å rigge til fredagens fest – i ekte Fjorden-stil.

– Alt av maskiner og kjøretøy som vises på TV kommer til å stå utenfor lokalet med blinkende lys og greier. Det blir storfest. Om det er begynnelsen eller slutten, så tar vi oss et glass her inne i Hardanger, sier 49-åringen.

Han kan også fortelle at Petter Pilgaard og kjæresten Vendela Kirsebom, som Lothepus har holdt kontakten med etter Farmen kjendis-seieren i 2017, tar turen til Odda for anledningen.

Lothepus kommer hjem

På festen vil det bli vist to nye episoder. Ifølge hovedpersonene selv er det mye å glede seg til i den kommende sesongen.

– Det blir mye cider, sier Joar og humrer.

PÅ JAKT: Lothepus drar på jakt i den nye sesongen. FOTO: Stian Servoss
PÅ JAKT: Lothepus drar på jakt i den nye sesongen. FOTO: Stian Servoss

39-åringen referer til at han har startet opp sin egen bedrift, Cidercompagniet, og at TV-seerne får være med på oppstarten av denne i serien.

Lothepus vender på sin side hjem igjen etter en lengre periode med turnéliv og kjendistilværelse.

– Det blir litt sprenging igjen, samt at jeg styrer på med en traktorvei som skal krysse halve Hardangervidda, også er vi vel på jakt og deltar i et bryllup på Island, ramser Lothepus opp.

– Gleder meg ikke

Det blir også noe alvor i denne sesongen. I november fikk Lothepus påvist strupekreft, og måtte gjennom en omfattende strålebehandling.

– Jeg gleder meg ikke så mye til å se på det, for å si det sånn, sier 49-åringen.

Tidligere i år ble det kjent at Flimmer film, som produserte serien, hadde slått seg konkurs. Det ble da stilt spørsmål ved hvem som eide rettighetene til serien; TV 2 som hadde kjøpt kommende sesong fra Flimmer film eller serieskaper Hildegunn Wærness.

I starten av februar kom imidlertid partene til enighet, og siste sesong vil dermed gå på TV 2 som planlagt.

Se sesongpremieren av sjuende og siste sesong Fjorden Cowboys onsdag klokken 22.30 på TV 2 Zebra eller på TV 2 Sumo.