Prøvde å lure God morgen Norge på direkten: – Fryktet at TV 2 ville bli forbanna

Ser du hva som får God Morgen Norge-programlederen til å avsløre lureriet?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VGTVs «Spårtsklubben» gjestet God morgen Norge mandag morgen.

Det populære firkløveret består av Erik Follestad, Jon Martin Henriksen, Ida Fladen og Mads Hansen.

– Det å bli bedt til God morgen Norge er såpass stort for oss, at vi tenkte vi måtte være fulltallige. Problemet var at Follestad er bortreist, sier Hansen til TV 2.

Fløy inn modell fra Tromsø

Løsningen på problemet ble noe utradisjonell, nemlig å hyre inn en «look-alike».

– Det er egentlig en litt morsom historie. En dag la jeg ut et bilde fra en rypejakt-reklame på Instagram, der jeg syns modellen lignet på Follestad.

Etterhvert fikk «Sommerkroppen»-artisten vite at mannen på bildet heter Svein Erik Thorstvedt. Han er bosatt i Tromsø, men kommer fra Stavanger.

– Vi fløy ham inn kun for dette. Vi hadde jo et lite problem med dialekten, men vi bestemte oss for at han skulle prøve å snakke østlandsk, sier Hansen.

Thorstvedt forteller at det ikke var et vanskelig valg å ta fri fra studiene for å gjeste det populære TV 2-programmet.

– Det var kjekt å være med på God morgen Norge. Jeg var ikke nervøs før jeg satte meg ned i stolen i studio, for da merket jeg at folk hadde oppdaget meg. Programlederne tok det hele bra. Jeg var mest fokusert på å få til dialekten.

Tar det med et smil

Hansen forteller også at planen var at dobbeltgjengeren skulle holde seg i bakgrunnen så lenge som mulig for å ikke bli oppdaget.

Det klarte han i starten av intervjuet, før God morgen Norge-programleder Vår Staude påpekte at hun var klar over at det ikke var Follestad i studio.

MODELL: Dobbeltgjenger Svein Erik Thorstvedt. Foto: Skjermdump fra Instagram
MODELL: Dobbeltgjenger Svein Erik Thorstvedt. Foto: Skjermdump fra Instagram

– Vi var litt redde for at TV 2 skulle bli sure på oss. Vi trodde kanskje alle i TV 2 og God morgen Norge ville hate oss, men de tok det sporty. Dette handler på ingen måte om at vi ikke har respekt for dem, sier Hansen.

Noe også vaktsjef i God morgen Norge, Solveig Bådsvik, bekrefter:

– Vi skulle selvsagt avslørt pranken i green room før sending, i stedet for på direkten. Men når det først skjedde, tar vi det selvsagt med et smil. Jeg synes programlederne Vår og Peter håndterte situasjonen veldig bra, sier Bådsvik.