Farmen kjendis-Runar får vondt i hjertet når sønnene må lese overskriftene om han

God kveld Norge (TV 2): Runar Søgaard (51) er med på Farmen kjendis for å rette opp inntrykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– «Hvorfor skriver de sånn? Det er jo ikke sant, pappa», gjengir Søgaard til God kveld Norge.

51-åringen er for tiden aktuell i Farmen kjendis, og har i løpet av hele karrièren skapt overskrifter både i Sverige og Norge.

Se God kveld Norge lørdager klokken 22.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Selv tenker han mye på hvordan hans to sønner på syv og ni år oppfatter det som skrives om pappaen sin.

– Det er klart at når det begynner å bli skriverier om pappaen som på et vis er så diametralt ulikt det bildet og den virkelighet som de selv ser og lever i, da blir det vanskelig, innrømmer han, og legger til:

– Da gjør det vondt i hjertet.

Må i fengsel

De siste årene har Søgaard blitt mye omtalt i forbindelse med flere domfellelser som følge av blant annet økonomisk kriminalitet.

I 2014 ble han dømt til fengsel i to måneder for brudd på regnskapsloven for tredje gang. Kjennelsen ble anket, men lagmannsretten opprettholdt fengselsstraffen.

Da God kveld Norge møtte Søgaard i Oslo forrige uke, var han tilsynelatende uvitende om at han denne uken skulle dømmes til fengsel.

Torsdag kveld meldte svenske Expressen at 51-åringen nå har blitt dømt på nytt til ett år og åtte måneders fengsel i Näcka tingrett.

TV-profilen dømmes for grov skatteunndragelse ved 20 tilfeller, samt grove brudd på bokføringsloven ved tre tilfeller.

Ifølge tiltalen har Søgaard og en slektning latt være å bokføre ti millioner kroner fra 2013 til 2016, samt inntekter på 390.000 kroner.

I tillegg skal de to ha unnlatt å rapportere inn over 950.000 kroner til skattevesenet i samme periode.

Søgaard nekter straffskyld, og hans advokat Leif Gustafson sier til avisen at de kommer til å anke dommen.

TV-prosjekt med Charter-Svein

Det er flere grunner til at Søgaard «flyktet» til Norge. Sammen med Svein Østvik har han ifølge seg selv spennende TV-prosjekt på gang.

– Farmen kjendis ble et slags startskudd på resten av mitt voksne liv hvor jeg forhåpentligvis kommer til å være mye mer hjemme i Norge.

51-åringen håper at hans deltakelse i Farmen kjendis kan bidra til å gi nordmenn et nytt bilde på hvordan han egentlig er, selv om han allerede i første episode gjorde seg upopulær.

– Det var på tide at Norge fikk et riktig bilde av meg. Jeg ble vel Farmens lille Emil også. Min mor sier jeg aldri kommer til å bli voksen. Jeg vet ikke om det er et kompliment eller om det er sterk kritikk.

51-åringen ble først kjent som predikant og ektemannen til artisten Carola Häggkvist. Paret fikk en sønn sammen, men skilte seg etter ti års ekteskap.

Senere møtte han ei svensk dame, og giftet seg i 2008. To år senere fikk de en sønn, men forholdet endte med skilsmisse i 2017.