Til 4 personer:

300 g reinsdyrskav,

1 ss smør,

2 ss sesamfrø,

1 løk i båter,

200 g friske rosenkål delt i to,

4 stilker grønnkål,

1 boks hermetiske linser,

4 dl oksekraft,

4 ss soyasaus,

1 dl grovhakkede nøtter (kan ristes i tørr panne for ekstra smak),

Nykvernet sort pepper

Stek reinsdyrskaven i smør på høy varme til den er gyllen. Ha i sesamfrø og stek i 20 sekunder til. Ha den stekte reinsdyrskaven over i en bolle. *Stek løk, rosenkål og grønnkål i samme panne i 2-3 minutter. Ha i reinsdyrskaven, linser og kraft. Kok opp. Her kan du koke inn hvis du ønsker en lit tykkere gryte. *Smak til med soyasaus og pepper. *Strø over grovhakkede nøtter før servering.

Tips: Du kan også erstatte linsene med byggryn.

Trollkrem med skjørost

2,5 dl tyttebær

1 eggehvite

4 ss rørsukker

¼ ts vaniljepulver

Skjørost

Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.
Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.

Rør alt sammen i en bolle og visp med miksmaster evt visp til du har en luftig krem. Strø ønsket mengde skjørost over kremen. Pynt med tyttebær og ristede mandelflak og kokosflak.

Topping

Tyttebær

Ristede mandelflak

Kokosflak