Linsegryte med torsk og lapper av tjukkmjølk
Få oppskriftene fra Bra godt her.
Linsegryte med torsk:
500 g puylinser
175 g røkt bacon
2 gulrøtter
1 løk
2 hvitløkfedd
175 g purre
175 g stangselleri
1 dl extra virgin olivenojle
½ glass tørr hvitvin
1 ½ liter kjøtt-eller grønnsakskraft
3 timianstilker
1 laurbærblad
Nykvernet pepper
Havsalt
1) Skyll linsene under rennende vann
2) Skjær baconet i små terninger
3) Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri
Skjær opp i terninger
4) Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt
5) Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt
6) Tilsett linser og bland godt
7) Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad.
La det koke opp. Demp varmen, og la det putre forsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre.
8) Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt.
Serveres med torskestykke
Lapper av tjukkmjølk:
4 dl lys glutenfri melblanding, 4 dl tjukkmjølk, 2 økologiske egg, 5 ss cocosa-sirup/lønnesirup, 1 ts natron, 1 ts hornsalt
Topping: rømme og friske/rørte bær (frosne bær +eplejuice (rå) i blender)
Pisk sammen egg, tjukkmelk og søtning. Bland det tørre i en bolle. Rør inn melkeblandingen til en klumpfri røre. Stek små lapper på middels varme i en stekepanne. Serveres med rømme/vaniljeyoghur og rørte bær.