Linsegryte med torsk:

500 g puylinser

175 g røkt bacon

2 gulrøtter

1 løk

2 hvitløkfedd

175 g purre

175 g stangselleri

1 dl extra virgin olivenojle

½ glass tørr hvitvin

1 ½ liter kjøtt-eller grønnsakskraft

3 timianstilker

1 laurbærblad

Nykvernet pepper

Havsalt

1) Skyll linsene under rennende vann

2) Skjær baconet i små terninger

3) Skrell løk, gulrot og hvitløk og rens purre og stangselleri

Skjær opp i terninger

4) Varm olivenoljen i en stekepanne, og steik baconet gyllenbrunt

5) Ha i alle grønnsakene og la det frese i 1 minutt

6) Tilsett linser og bland godt

7) Hell i vin og kraft, og ha i timian og laurbærblad.

La det koke opp. Demp varmen, og la det putre forsiktig videre. La linsene koke i ca 30 min, eller til de er møre.

8) Rør i masse nykverna pepper, og smak til med havsalt.

Serveres med torskestykke

Lapper av tjukkmjølk:

4 dl lys glutenfri melblanding, 4 dl tjukkmjølk, 2 økologiske egg, 5 ss cocosa-sirup/lønnesirup, 1 ts natron, 1 ts hornsalt

Topping: rømme og friske/rørte bær (frosne bær +eplejuice (rå) i blender)

Pisk sammen egg, tjukkmelk og søtning. Bland det tørre i en bolle. Rør inn melkeblandingen til en klumpfri røre. Stek små lapper på middels varme i en stekepanne. Serveres med rømme/vaniljeyoghur og rørte bær.